top of page
  • Writer's pictureJaSie

9 askelta upean asun luomiseen

Huomaat tuijottavasi pää tyhjänä vaatekaappiisi, kun yrität selvittää, mitä pukisit päällesi. Toivot, että joku auttaisi sinua tekemään erilaisia asuja omista vaatteistasi. Mutta et saa apuja mistään ja kaapistasi ei edelleenkään löydy mitään päälle laitettavaa - ainakaan kokonaisena asuna. Älä huoli - tämä postaus on juuri sinua varten!

9 askelta upean asun luomiseen
Asut vastaväreillä.

Jaan muutaman vinkin, jotka auttavat sinua rakentamaan asuja jo omistamiesi vaatteiden ympärille, jotta et enää väitä, ettei sinulla olisi mitään päälle pantavaa, vaan alat pitää hauskaa omalla tyylilläsi!


Tässä postauksessa kerron sinulle 9 helppoa askelta upean asun luomiseen, mihin toimintaan tai aktiviteettiin haluat asusi tulevan, kannattaako sinun tutkia säätä, miten valitset asusi painopisteen, miten valitset vaatteellesi parin, miten vaatteen leikkaukset vaikuttavat valintaan, kannattaako sinun kokeilla kaikkia mahdollisia yhdistelmiä, miten lisäät kolmannen kerroksen, miten valitset kengät asuusi, miten valitset asusteet, korut ja laukun asuusi sekä annan vielä muutaman vinkin, miten luot upean asun itsellesi.


9 askelta upean asun luomiseen


Onko sinulla vaikeuksia pukeutua, koska et vain tiedä, mitä pukisit päällesi? Haluat näyttää upealta, mutta et vain tiedä, mistä aloittaa?


"Asun luominen on helppoa! Teet vain askel kerrallaan ja sitten olet valmis!"

Kun kokoat asua, pidä mielessä asujen tarkistuslistassa kuvatut tasapainoperiaatteet. Mikä tahansa vaate sinulla on, on se vain niin hyvä kuin koko asusi, jossa käytät sitä! Kaikki riippuu asustasi.


Askel 1 - Mihin toimintaan?


Haluatko näyttää rennolta ja käyttää farkkuja, t-paitaa ja hupparia? Vai haluatko näyttää hyvin pukeutuneelta ja käyttää hametta tai mekkoa ja korkokenkiä? Pidä tämä mielessä, kun luot asuasi.


Tiedä siis, mihin määrättyyn toimintaan tai aktiviteettiluokkaan (työ, harrastus, juhlat jne.) olet pukeutumassa ja aloita sitten. Älä ylläty, jos sinun on vaihdettava vaatteita päivän aikana riippuen siitä, mitä sinun on tehtävä. Valmistaudu vain ja ota mukaan vaihtovaatteet tarpeisiisi.


Askel 2 - Tarkista sää


Tarkista seuraavaksi sää. Vaatekaappiasi pitäisi jo kaventaa vuodenaikojen mukaan, mutta siitä huolimatta sinun on otettava huomioon päivän sää. Et halua olla kuumassa villapuvussasi, jos ulkona on sata astetta. Samoin tulet katumaan kesämekkoa, jos ulkona sataa lunta.


Tarkista päivän sääennuste tai katso vain ikkunan ulkopuolelle ennen kuin pukeudut. Jos et ole varma, mitä sää voi tehdä päivän aikana, yritä valmistautua siihen. Kanna sateenvarjoa, käytä neuletakkia tai ota mukaan vaihtokengät, jos uskot sään muuttuvan.


Askel 3 - Valitse asusi painopiste


Valitse yksi vaate, jota tiedät haluavasi käyttää ja rakenna asusi sen ympärille. Voit esimerkiksi valita kirkkaan printtihameen tai näyttävän bleiserin. Pidä asiat yksinkertaisina valitsemalla vain yksi vaatekappale, jota haluat korostaa.


Mikäli et löydä kaapistasi edellä mainittua ”sankarivaatetta”, aloita ylä- tai alaosasta (tai mekosta), joka sopii valitsemaasi aktiviteettiluokkaan ja tiettyyn vuodenaikaan. Yläosalla aloittaminen toimii usein parhaiten, koska yleensä tiedät jo, kuinka aiot laittaa hiuksesi. Näin voit valita yläosan hiuksiisi sopivaksi.


Jos et vieläkään tiedä, mistä haluat aloittaa, valitse kaapistasi vaate, jota et ole käyttänyt pariin viikkoon.


Vaatteeseen keskittymisen tavoitteena on auttaa sinua suunnittelemaan asua ja välttämään ns. kilpailevia vaatteita, kuten vaikka raidallinen paita raidallisilla housuilla ja raidallisella huivilla.


Askel 4 - Valitse vaatteellesi pari


Jos aloitit yläosasta, valitse alaosa, joka sopii sen kanssa. Tai jos aloitit alaosasta, valitse yläosista siihen sopiva.

9 askelta upean asun luomiseen
Monokromaattisia eli yksivärisiä asuja.

Väri


Samanlainen vai erilainen? Käytä jotain samanlaista väriä, jolloin vaate sekoittuu toisen kanssa. Tai valitse jotain täysin erilaista, esimerkiksi kontrastia toiseen vaatteeseen.


Valitse seuraavista:


9 askelta upean asun luomiseen

Monokromaattinen eli yksivärinen = yksivärinen ylhäältä alas saakka


9 askelta upean asun luomiseen

Tonaalinen = yhden värin eri sävyt


9 askelta upean asun luomiseen

Vastavärit = vastakkaiset värit väriympyrässä. Kuten punainen + vihreä (käytä vaaleanpunaista + vihreää tai muuta, että et muistuta joulua) tai sininen + oranssi jne.)

9 askelta upean asun luomiseen

Väri(t) + neutraali = neutraalin värin käyttö (valkoinen, harmaa, musta, laivastonsininen, ruskea, beige) ja sen kanssa joku väriLeikkaus


Muista leikkaukset, jotka toimivat sinulle ja leikkausten yhdistelmät, jotka toimivat sinulle. Onko leikkaukset poikittaisia vai pitkittäisiä? Älä sekoita asuusi molempia. Tunnista siis oma vartalonmuotosi.


Vinkki:


Ole tietoinen luomastasi pukeutumisasteesta – T-paita laskee alaosan pukeutumisasteen, kun taas tyylikkäämpi pusero nostaa alaosan pukeutumisasteen jne.


Askel 5 - Kokeile kaikkia mahdollisia yhdistelmiä


Tämä on todella tärkeää. En halua sinun sulkevan pois mitään yhdistelmää ennen kuin olet kokeillut sitä! Vaatteet näyttävät täysin erilaisilta, kun niiden sisällä on keho ja on olemassa monia muotoilutekniikoita (kuten paidan laittaminen alaosan alle rennosti, hihansuiden nostaminen, paidan solmiminen jne.), jotka auttavat saamaan kaksi näennäisesti yhteen sopimatonta vaatetta toimimaan täydellisesti yhdessä.


Joten sanon uudelleen, älä sulje pois mitään ennen kuin olet kokeillut sitä nähdäksesi, toimiiko se. Ja tämähän sinun tarvitsee tehdä vain kerran - ei joka kerta.


Askel 6 - Lisää kolmas kerros


Jos sää sallii (jos ei ole liian lämmin), käytä toista tai kolmatta kerrosta. Tämä voi olla liivi, takki, poncho tai bleiseri. Lisäämällä kolmannen kerroksen lisäät asuun kiinnostavuutta välittömästi.


Käytä ulkovaatteita, jotka täydentävät asuasi. Etsi vaatteita, jotka saavat painopisteesi erottumaan.


Jos olet esimerkiksi valinnut näyttävän laivastonsinisen bleiserin, voit käyttää yksinkertaista valkoista paitaa ja ruskeita housuja. Tai jos olet valinnut kirkkaan keltaisen kukkahameen, käytä laivastonsinistä tai denim -paitaa sen sijaan, että käytät keltaista paitaa tai kukkapuseroa.9 askelta upean asun luomiseen
Tonaalinen asu.

Askel 7 - Kengät


Täydellinen asu voi tuntua sopimattomalta, jos kengät ovat sopimattomat. Ota jälleen huomioon sää ja tilaisuus. Älä unohda, että sinulla tulee myös olla mahdollisimman mukava olotila. Tämä voi olla ilmeistä, kuten esimerkiksi lenkkareiden käyttäminen, jos aiot treenata. Jos käytät yksinkertaista mekkoa, joka näyttää hyvältä korkokenkien tai saappaiden kanssa ja juokset kokouksesta kokoukseen, kannattaa sinun valita mukavammat matalat ja kevyemmät kengät.


Jos uskot jalkojesi väsyvän päivän aikana, voit ottaa mukaasi mukavat kengät, joihin voit vaihtaa, jos jalkoihisi alkaa sattua.


Valitse kengät, jotka sopivat sekä ylä- ja alaosaan tai mekkoon. Muista tarkistaa myös oma siluettisi, jonka välität pukeutumisellasi.


Väri


Toista joko yläosan tai alaosan väriä tai käytä kengänväriä, joka ponnahtaa vaatteidesi väriä vasten – esimerkiksi vastaväriä.


Pukeutumisaste


Kengän tulee olla toiminnallesi sopiva ja toimiva. Jos pukeudut töihin, mutta joudut kävelemään paljon päivän aikana, käytä esimerkiksi hienostuneita matalia avokkaita tai mukavia kiilakorkokenkiä.


Muoto


Varmista, että kengän muoto ja tyyli sopivat hyvin alaosaasi. Katso, kuinka kenkäsi kohtaavat alaosasi. Jos sinulla on esimerkiksi housut, jotka jäävät ryppyyn kenkien päälle, koska kengän tyyli ei salli lahkeen asettumista kunnolla, se ei ole hyvä. Kengän ja alaosan tulee jättää "tilaa" toisilleen eikä olla ristiriidassa.


Yksiväriset kengät (musta, nude, ruskea, harmaa) näyttävät hyviltä joko yksiväristen tai kuviollisten vaatteiden kanssa


Askel 8 - Korut ja asusteet


No niin, asusi on melkein valmis - nyt vielä viimeiset silaukset.


Harkitse asusteiden lisäämistä. Saadaksesi asustasi todella näyttävän, lisää mielenkiintoinen asuste, kuten kaulakoru tai huivi. Tämä voi lisätä väriä ja mielenkiintoa yksinkertaiseen asuun. Tai jos sinulla on todella kirkas vaatekappale, tavallinen huivi voi tasapainottaa ilmettäsi. Älä pelkää kokeilla useita asioita, kunnes löydät jotain toimivaa.


Voit lisätä kaulakorun, korvakorut ja/tai rannekorun. Voit käyttää yhtä tai kaikkia kolmea! Tällä hetkellä suuri trendi on näyttävät ns. statement -korut, kuten rohkea kaulakoru tai rannekoru.


Väri


Valitse koruja, jotka sopivat yhteen sekä ylä- ja alaosan että kenkien värien kanssa ja jotka sopivat vaatteidesi leikkauksiin.


Mieti, kuinka korujen väri toimii kenkien värin kanssa. Väri joko sekoittuu kenkien värisävyihin tai jos vaatteissasi ja kengissäsi ei ole paljoa värejä, voit käyttää koruja vastaväreissä, jotta ne ponnahtavat vaatteistasi esiin eri värisinä.


Muoto


Korun muodon tulee toimia vaatteiden muodon kanssa. ¾ tai lyhyemmät hihat antavat tilaa rannekorun esillepanolle, yksinkertainen pyöreä pääntie tarjoaa häiritsemättömän taustan isolle tai pitkälle kaulakorulle jne.


Askel 9 - LaukkuValitse laukku, joka sopii yhteen vaatteidesi ja kenkiesi kanssa. Jos pysyt vain yhdessä laukussa, valitse joko musta tai nude. Jos haluat kantaa erilaista käsilaukkua joka päivä, varmista, että se sopii hyvin kenkiesi kanssa.


Väri


Käsilaukkusi värin tulee olla joko samanlainen kuin kengänvärisi tai ponnahtaa kenkäsi vastavärinä erivärisenä esiin.


Vinkki


Päätä edellisenä iltana, mitä puet päällesi seuraavana päivänä töihisi. Tämä on hyvin pukeutuneen naisen salaisuus, sillä se antaa sinulle hetken miettiä ja suunnitella asua. Se antaa myös turvallisuuden tunteen, kun tiedät, että olet valmis seuraavaan päivään.


Toki joskus käy – minulle hyvin usein – että, jos laitat asusi valmiiksi seuraavaa aamua varten, niin aamulla onkin täysin eri fiilis ja silloin ei voi juuri sitä määrättyä asua laittaa. Koska jokaisen aamun fiilis voi olla erilainen, joku voi olla sininen, joku taas vaaleanpunainen tai sitten aamu tuntuu täysin keltaiselta. Voit suunnitella asusi hyvinkin tarkkaan, mutta pukeudu myös fiiliksesi mukaan - se näkyy sinusta.

9 askelta upean asun luomiseen
Neutraali + väri

Muutama vinkki upean asun luomiseen:


Kontrasti:

Vaatteet näyttävät upeilta, kun niissä on kontrastia.

Jos käytät vaaleaa toppia, käytä tummempaa alaosaa.

Esimerkkejä: valkoinen t-paita ja indigo- tai värilliset farkut, raidallinen yläosa ja yksivärinen alaosa, tummanvärinen yläosa ja vaaleat housut.


Kerrokset:

Kerrokset herättävät kiinnostusta asua kohtaan ja tekevät asusta täydellisen.


Yhteensopivia asusteita:

Jos asusi on yksinkertainen, esimerkiksi valkoinen t-paita ja farkut, sovita yhteen käsilaukkusi ja kenkien väri. Asusi näyttää "kokonaiselta" joka kerta.


Metallien yhteensopivuus:

Jos käytät kultakoruja, käsilaukussasi ja/tai kengissäsi on hyvä idea olla sama metalliväri soljissa, vetoketjuissa yms.. Sama koskee hopeakoruja.


Kengän väri:

Mustat ja Nude-kengät sopivat hyvin melkein mihin tahansa asuun. Kuviolliset kengät (leopardi, raidat, kukat) sopivat hyvin yksivärisiin asuihin.


Pinterest:

Etsi asuideoita Pinterestistä. Voit tehdä hakuja, kuten "ruudullinen paita", "kapeat farkut" tai "kynähame" ja se näyttää asuideoita. Voit jopa luoda taulun asuideoillesi!


Kapselivaatekaappi?


Olen viettänyt viimeiset 7 vuotta auttaessani naisia puhdistamaan ja muokkaamaan vaatekaappiaan, jotta vaatteita olisi helppo löytää kaapista, niitä olisi hauska käyttää ja varsinkin yhdistellä toisiinsa.


Muutama vuosi sitten tutkiessani ensimmäisen kapselivaatekaappini luomista opin MITEN luodaan asu ja MITEN käyttää KAIKKI vaatteeni kaapistani! Kun sinulla on kapselivaatekaappi, vaatteesi sekoittuvat ja sopivat toisiinsa, jolloin voit valita samoja vaatteita useisiin eri asuihin. Ja säästät myös rahaa, kun sinun ei tarvitse ostaa vaatteita, joita et tarvitse!


Jos haluat apua vaatekaappiisi, kysy minulta, olen täällä auttamassa sinua!

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady

9 askelta upean asun luomiseen
PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.


Kuvat

https://i.pinimg.com/originals/b4/4c/ac/b44cacf3df07014a99ab2126a4de17eb.jpg

https://i.pinimg.com/originals/1e/f1/46/1ef146b1eb6a7c94b4e5ba7ceaef5e89.jpg

https://www.bloglovin.com/blogs/style-du-monde-2432755/paris-fw-2018-street-style-laura-love-6269928905

https://fi.pinterest.com/pin/76490893663177514/

https://fi.pinterest.com/pin/727964727283020955/

https://fi.pinterest.com/pin/120893571239427779/


66 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

bottom of page