top of page
 • Writer's pictureJaSie

Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi?

Miksi persoonallisuutesi on avain oman tyyliisi - sen löytämiseen ja kehittämiseen? Suurin osa stylisteistä puhuu vain vartalon muodoista ja mitkä vaatteet imartelevat vartalosi muotoja ja tietenkin myös se on tärkeää.


Mikäli sinulle tehdään tyylianalyysi, jossa käydään läpi vartalosi muoto ja tyylipersoonasi ilman, että sinun oikeaa, omaa persoonallisuuttasi ei oteta analyysia tehdessä huomioon – jatkatko samalla entisellä tyylilläsi vai alatko kenties muuttamaan tyyliäsi uuteen suuntaan?


Toki kukkamekko tai housuasu saattaa näyttää hyvältä – mutta oletko se, kuka sinä olet? Tuntuuko se sinusta oikealta? Ilmaiseeko asusi ja asusteesi sen, kuka olet?


Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi

Tyylin fyysinen puoli on tyylisi perusta


Ymmärrät, mikä sopii sinulle – värit, kontrastit, vaatetyylit ja linjat, mihin lisätä yksityiskohtia ja mihin ei, mitkä mittasuhteet sopivat sinulle parhaiten ja kaikki muut kankaan valinnan fyysiset näkökohdat (tekstuuri, kiilto jne.) ovat tärkeitä ja muodostavat tyylisi perustan. Sinun on tunnettava ne, jotta voit alkaa kehittää tyyliäsi.


Sitten kerrostamme persoonallisuutesi tämän perustan päälle. Tämä persoonallisuuspala kertoo päätöksistäsi. Tarkastelet esimerkiksi kahta huivia ja yrität tehdä päätöstä niiden välillä. Loppujen lopuksi – kumpaa rakastat enemmän, ovatko ne sinulle sopivissa väreissä ja kontrastissa? Mikä puhuttelee persoonallisuuttasi? Mikä on osa tyylireseptiäsi (jonka pitäisi heijastaa persoonallisuuttasi)? Onko se boheemi puuvillahuivi vai ylellinen hienostunut silkkihuivi? Molemmat voisivat toimia fyysisesti. Valinta riippuu sitten siitä, mikä puhuttelee persoonallisuuttasi.


Jokaisella meillä – sinullakin- on ainutlaatuinen tyylipolku, johon voit luottaa ja se opastaa sinua tekemään yhteneviä tyylipäätöksiä, jotka sopivat persoonallisuutesi kanssa ja saavat sinut tuntemaan olosi parhaalta versioltasi. Mikäli et ota persoonallisuuttasi huomioon, sinusta voi tuntua, että sinulla on jonkun muun vaatteet päälläsi.

Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi

Tyyli-ilmaisuja on monia ja erilaisia – siksi persoonallisuus on niin tärkeä. Kun et tiedä kuka olet ja kuinka haluat ilmaista itseäsi vaatteiden kautta, voit välittää viestejä, jotka eivät sovi sinulle. Viestit uusimmista muotiväreistä ja -tyyleistä, jotka saattavat sopia sinulle fyysisesti, mutta eivät persoonallisuuteesi. Kun ymmärrät tyylisi perimmäisen olemuksen - persoonallisuutesi - täydellisemmin, voit valita, mikä sopii sinulle ainutlaatuisena ihmisenä.


"Tästä syystä en anna sinulle tarkkoja ja tiukkoja sääntöjä noudatettaviksi, koska se ei ota huomioon SINUA!"

Miten ilmaiset itseäsi vaatteiden kautta?


Meillä jokaisella – myös sinulla - on ydinsinä ja sen myötä se tyyli, joka sinulla on - todellinen tyyliolemuksesi. Ja vaikka sinulla on tämä ydinolemus/ydinsinä, joka on syvällä sisälläsi, voit joskus syystä tai toisesta menettää yhteyden siihen.


Miten voit menettää yhteytesi ytimeen - tyyliolemukseesi? Syitä on monia, mutta tässä on joitain tyypillisiä syitä, mitä olen asiakkaideni kanssa keskusteltuani huomannut.


Joku auktoriteetti on käskenyt sinun pukeutua toisin kuin haluaisit. Lapsena vanhempasi – yleensä äitisi - määräsivät, mitä sinun tulee pukea päällesi ja miltä sinun pitää näyttää. Teini-iässäsi muodilla ja kavereilla oli kova vaikutus pukeutumiseesi ja luultavasti olet pukeutunut juuri niin kuin kaikki muutkin nuoret, ettet ole erottunut joukosta. Ensimmäisessä työpaikassasi on voitu sanoa, mitä sinulla pitää olla ylläsi. Ja joka kerta, kun olet vaihtanut työpaikkaa, on siellä ollut omat pukeutumissäännöt.


Koska et ole koskaan saanut pukeutua juuri niin kuin sinä olet halunnut – sinun ydin tyyliolemuksesi – voit olla täysin sekaisin oman tyylisi kanssa. Pelkäät kokeilla mitään uutta, sillä et halua tehdä virhettä, vaan pukeutua siihen tuttuun ja turvalliseen, jonka joku muu on aina sinulle valinnut. Et halua, että sinulle nauretaan, jos yrität pukeutua nuorekkaammin, tyylikkäämmin tai nykyaikaisemmin.


”Ja ei, se ei ole sinun syysi, ei todellakaan, vaan niiden ihmisten, jotka ovat vaatineet sinua pukeutumaan heidän pukeutumissääntöjensä mukaisesti.”

Voi olla, että tunnet, että sinua ei huomioida eikä ei nähdä, vaan olet täysin näkymätön. Pelkäät, että jos ihmiset eivät näe sinua, et ole olemassa, vaan katoat. Joten sitten pukeudut tavalla, joka kiinnittää huomion itseesi, vaikka se ei aina tunnu "sinulta".


Olet ehkä jo kokeillut niin paljon, että olet menettänyt kosketuksen siihen, mikä ydinolemuksesi on ja kuka todella olet. Tyylilläsi ei ole jatkuvuutta, vaan se ajautuu ja vaihtuu niin moneen suuntaan, ettet enää oikeasti tiedä kuka oikeasti olet.


Ja koska et tiedä, kuka olet, pukeudut niin kuin muut ihmiset ympärilläsi. Se ei välttämättä tunnu sinulta, mutta niin kaikki muut pukeutuvat, etkä halua erottua joukosta, mutta et tunne itseäsi tyylikkääksi.


Kuulostaako tutulta?


Miten pääset takaisin omaan tyylisi ydinolemukseen?


Huolimatta siitä, kuinka olet menettänyt yhteytesi tyyliolemukseesi, voit muodostaa yhteyden uudelleen. Riippumatta siitä, kuinka monta vuotta olet yrittänyt tulla nähdyksi tai millä tahansa tavalla pukeutunut jonkun toisen vaatteisiin ja kulkenut jonkun muun tyylipolkua, voit muodostaa yhteyden takaisin omaan tyyliisi, siihen, kuka todella olet.


Miten saamme sen takaisin? No, se on tietysti erilainen jokaiselle naiselle ja on tärkeää tunnistaa tämä. Ei ole yhtä ainoaa tapaa, jolla yhteyttä tyylisi ydinolemukseen voi saada. Mutta tässä on joitain ajatuksia, jotka voivat tuoda sinut takaisin kotiin.


Valo syttyy - kirjaimellisesti tai kuvaannollisesti. Yhtäkkiä näet jotain, mitä et ole aiemmin nähnyt. Voi olla kirjaimellisesti, että näet itsesi heijastuneena peilistä. Tai näet itsesi heijastuvan jonkun toisen silmistä. Mitä tahansa, joka tapauksessa valo syttyy – etkä enää koskaan halua olla pimeässä… joten alat seuraamaan sitä valoa…


Ohikulkevan tuntemattoman kommentti saattaa riittää vahvistamaan sinua jollain tärkeällä tavalla – ystävällinen henkilö kertoo sinulle, kuinka upealta näytät tai kuinka ihanaa energiaa sinussa on, tai yksinkertaisesti vain hymyilee sinulle. Se voi olla myös vahvistusta syvemmästä lähteestä eli joltakin, jonka tunnet hyvin tai joka on sinulle tärkeä henkilö.


Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi

Voit myös itse huomata ja tunnistaa totuuden, jolloin se on hyvin voimakas kokemus ja siitä tulee väistämätöntä ja ohittamatonta. Voit esimerkiksi jossain tärkeässä tilaisuudessa huomata olevasi täysin väärissä vaatteissa. Otetaan esimerkiksi, että olet siistissä jakkupuvussa pitämässä esitelmää vaikkapa koirien hoidosta ja huomaat, että sinullahan pitäisi aivan ehdottomasti olla päälläsi rakastamasi farkut ja villapaita. Ja tämä ei johdu tilaisuuden tarkoituksesta, vaan omasta ydinolemuksestasi.


Tai voit yksinkertaisesti palkata erinomaisen imagokonsultin tai tyylitietoisen ja sinua tukevan ystävän, joka auttaa sinua muokkaamaan tyyliäsi ja valitsemaan vaatteita ja asusteita, jotka saavat sinut tuntemaan parhaalta versiolta itsestäsi. Tämä saattaa aiheuttaa lisätutkimusta siitä, kuka sinä olet ja kuinka pukeutumisesi voi vaikuttaa siihen, miten tunnet itsesi.


Mistä se sitten tuleekin, on vastaanottamasi viesti voimakas: Olen olemassa. Olen jollain tapaa kaunis. Olen oma itseni. Olen sen arvoinen. Olen tarpeeksi – minä riitän.


Ilmaise oma tyylisi


Mitä oman tyylisi ilmaiseminen on – tyyli-ilmaisu?


Se on kaikki se ulospäin näkyvä eli miltä näytät - vaatteet, joita sinulla on päälläsi ja kuinka ”tyylillinen” olet. Tyyli-ilmaisussa tulevat kuvaan persoonallinen väritys, kasvojen muoto, vartalon muoto ja siluetti.


Sinun tyyli-ilmaisusi voi olla, mitä tahansa haluat sen olevan. Voit ehkä vaatia kestävää jatkuvuutta, jotta pukeutumisesi ja tyylisi ovat yhdenmukaisia. Tai etsit jotain dynaamisempaa, jolloin voit muuttaa sitä milloin tahansa.


Vaatteet ovat tärkeitä ja sanotaan, että ne ovat toinen ihomme. Vaatteet ovat syvästi henkilökohtaisia ja ne kertovat maailmalle jotain merkittävää siitä, kuka sinä olet.


Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi?


Kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa vaatevalintoihisi ja kuinka voit käyttää persoonallisia pukeutumistyylejä ilmaisemaan sitä, kuka olet?


Oma motiivini on aina ollut auttaa naisia löytämään oikea ja omanlaisensa tyylipolku. Uskon, että jokaisesta naisesta voi tulla tyylikkäin itsensä, sillä persoonallisuutesi on todellakin avain omaan tyyliisi. Persoonallisuutesi pitää vain löytää.


Persoonallisuutesi kertoo pidätkö siitä, että vaatteesi ovat naisellisia ja hulmuavia vai suoria sekä yläosassa että alaosassa? Miten vaatteesi istuvat? Tiukasti, löysästi vai juuri sopivasti?


Minkälaisista kankaista pidät? Ovatko kankaasi joustavia, onko niissä tekstuuria, onko ne kudottuja, kiiltäviä, mattapintaisia vai blingiä?


Minkälaisista printeistä ja kuvioista pidät? Minkälaiset kankaat saavat sydämesi laulamaan? Eläinkuviot, ruudut, raidat, geometriset, abstraktit vai kukkakuviot?


Minkälaisista väreistä ja väriyhdistelmistä pidät? Millaista väreistä pidät pukeutumisessasi? Kirkkaista ja rohkeista, pehmeistä ja luonnollisista, neutraaleista ja hillityistä vai vaaleista ja pastelleista?


Minkälaisista koruista ja asusteista pidät? Perinteisistä, minimaalisista, kiiltävistä, rohkeista, isoista, pienistä, bling blingeistä, epäsymmetrisistä, funkytyylisistä, luonnonmateriaaleista ja pitääkö koruja olla vähän vai paljon?


Minä olen oppinut lisää itsestäni näiden vuosien varrella, mitä olen stylistinä ollut ja olen todellakin huomannut, että kyse ei ole vain vartalostani ja väristäni. Aikaisemmin en ymmärtänyt, kuinka paljon persoonallisuus vaikuttaa pukeutumiseen - missä tunnet olosi hyväksi ja mikä antaa sinulle luottamusta.


Persoonallisuus on ykkösavain sellaisten vaatteiden löytämiseen, jotka saavat sinut näyttämään ja tuntemaan hyvältä - loistamaan. Kehon muoto on vain yksi pieni elementti koko palapelissä, mutta ei läheskään yhtä tärkeä kuin persoonallisuus.


Tyylipersoonia on määritelty jo muutamia, mutta sinun persoonasi ei välttämättä sovi niihin.


Lue eri tyylipersoonista ja saatat löytää jo oman tyylipersoonasi.Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi


Persoonallinen tyylisi


Persoonallisuutesi on avain, kun valitset

 • Kankaita

 • Printtejä ja kuvioita (tai yksivärisen)

 • Värit ja kuinka pidät ja yhdistelet niitä

 • Alusvaatteesi – usko tai älä!

 • Vaatteidesi yksityiskohdat

 • Asusteesi – käsilaukut, lasit, korut, vyöt jne.

 • Asusteidesi koko ja yksityiskohdat

 • Kenkiesi tyyli, niiden yksityiskohdat ja mukavuustaso

 • Hiustyylisi

 • Meikkisi


Vartalosi muoto kertoo varmasti, mihin yksityiskohdat kannattaa sijoittaa ja mistä sinun on etsittävä vaatteen pysty- tai vaakasuuntaisia yksityiskohtia. Mutta siinä kaikki, mitä se kertoo. Vartalosi muoto ei kerro sinulle:


 • Pitäisikö sinun käyttää raitoja, ruutuja, kukkakuvioita, abstrakteja printtejä tai eläinkuvioita - valinta riippuu persoonastasi.

 • Pitäisikö sinun käyttää neuleita vai kudoksia, luonnonkuiduista vai synteettisistä materiaaleista valmistettuja kankaita - se on persoonallisuutta.

 • Pitäisikö sinun käyttää matalia kenkiä vai saappaita ja kummissa tuntisit olosi parhaaksi - hmmm, persoonallisuus taas.

 • Valitsemastasi korutyylistä – hiotut timantit vai luonnolliset puukorut?

 • Kuinka paljon aikaa olet valmis käyttämään itseesi, hiuksiin, meikkiin, kynsiin tai pitäisikö sinun käyttää punaista huulipunaa vai hienovaraista huulikiiltoa, koska kaikki riippuu sinun - arvasit sen - persoonallisuudestasi.

 • Millaiset alusvaatteet valitset? Pitsiset? Mikrokuitua? Puuvillaa? Kuviolliset? Yksiväriset? Voin kertoa jotain persoonastasi sen perusteella, minkälaiset alusvaatteet olet valinnut!

 • Entä vaatteen yksityiskohdat? Pidätkö pienestä samettinauhasta t-paitasi pääntiessä? Ehkä pidät koristeista, jotka kimaltelevat? Vai oletko poolo-tyylisen t-paidan fani?


Lue myös nämäSinulla saattaa olla väripaletti ja tiedät kaiken ihanteellisista kontrastitasoistasi, mutta rakastat rikkoa kaikkia sääntöjä. Tai voit käyttää vain palettisi pastellisempia värejä tai ehkä se on kirkkain, rohkein keskisävy, joka keinuttaa maailmaasi. Vai onko neutraalit sinun juttusi? No, tietysti, kaikki nämä päätökset palaavat suoraan persoonallisuuteesi.


Fyysisyytesi ja sinulle sopivan välillä on suhde, mikä varmasti auttaa sinua näyttämään tyylikkäältä, mutta loppujen lopuksi se osa, joka on kaikkein tärkein, on se, miltä sinusta tuntuu vaatteissasi.


Todellinen tyyli syntyy, kun vaatteesi heijastavat sitä, kuka olet ihmisenä, ne tukevat persoonallisuuttasi ja imartelevat fyysisyyttäsi.


Oletko koskaan kokenut, että olet kaupassa ja kokeilet asua ja sinulle kerrotaan, että se näyttää hyvältä, mutta tiedät, että et koskaan käyttäisi sitä. Vaate ei vain ole sinua eikä se tunnu sinulta?

Itse tiedän todella hyvin, mikä ei ole minua ja voin heti sanoa, että pillifarkut ja legginsit ovat sellaisia vaatteita, joita en päälleni laittaisi.


Katsotaanpa vaikka kynähametta, joka on ihanteellinen hamemuoto H-muotoiselle, I-muotoiselle, x -muotoiselle, 8-muotoiselle ja jopa O-muotoiselle. Kyllä se sopii myös timantin muotoiselle oikean yläosan kanssa.


Minkä sinä näistä valitsisit?


Minä valitsisin yksivärisen harmaan, valko-sinisen epämääräisen kuvion ja ehkä musta-valkoruudullisen kukonaskelhameen.

Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi

Saatat katsoa näitä hameita ja rakastaa yhtä ja vihata muita. Saatat rakastaa muutamia, saatat vihata heitä kaikkia! Siksi sinun on tiedettävä paljon enemmän kuin vain ne säännöt, jotka imartelevat vartalotyyppiäsi!


Tässä puhuu persoonallisuutesi. Se kertoo sinulle, että siinä tyylissä, muodossa, värissä, rakenteessa, kuviossa, mittakaavassa, yksityiskohdissa jne. on jotain, mikä ei vain sovi sinulle. Se ei saa sinua tuntumaan oikeanlaiselta sisäpuoleltasi, vaikka se näyttää ulkopuolelta kuinka hyvältä.


Kuka siis olet?


Kuten näet, niin suuri osa siitä, mitä valitset, ei perustu kehosi muotoon, vaan siihen, kuka olet sisältä. Kun pukeudut korostaaksesi itseäsi aidolla tavalla, tunnet olosi mukavammaksi ja itsevarmemmaksi.


Kannustan sinua kokeilemaan jotain erilaista tai uutta, sillä saatat huomata pitäväsi jostakin tai et pidä jostakin. Se on vähän kuin kokeilisi uusia ruokia, sinun ei tarvitse pitää kaikesta, mutta saatat löytää uuden suosikin. Lopulta, kun analysoit, mistä pidät ja mistä et pidä, menee se usein tunteisiin ja niin pitää mennäkin. Se, miltä sinusta tuntuu noissa vaatteissa ja asusteissa, ei vain, imarteleeko ne vartaloasi.


Tämä on persoonallisuutesi, joka puhuu sinulle. Oletko koskaan kokenut sellaista kaupassa, jossa kokeilet jotain ja ajattelet "tämä en ole minä"? No, se on se persoonallisuutesi puhuminen.


Kysymys kuuluu, tiedätkö mikä on "minä"? Oppiminen kaikesta siitä, mitä rakastat ja mitä et rakasta, voivat todella auttaa sinua valitessasi vaatteita, jotta et päädy siihen, että vaatekaapissasi on puolet vaatteistasi käyttämättä. Se on muuten yleisin syy (muu kuin istuvuus), miksi ostat, mutta et käytä ostamiasi vaatteita. Rakasta siis kaikkia vaatekaapissasi olevia vaatteita.


Mitä olet havainnut siitä, kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa valitsemiisi vaatteisiin? Mitä rakastat ja vihaat? Mitä virheitä olet tehnyt ostaessasi vaatteita, joiden nyt ymmärrät johtuvan persoonastasi?


Kerro minulle kommenteissa!


Jos olet epävarma vartalonmuodostasi tai persoonallisesta tyylistäsi ja haluat ammatillisen mielipiteeni vartalostasi, mittasuhteistasi ja variaatioistasi, ota yhteyttä, sillä olen täällä juuri sinua varten. Tehdään sinulle tyylianalyysi, jossa selvitetään kehosi yhtälö ja saat pukeutumisohjeet ongelmiisi.

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady Jaana

Miksi persoonallisuutesi on avain omaan tyyliisi
PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page