top of page
  • Writer's pictureJaSie

Tyylipersoonat –Urbaani tyyli

Tyyli, jota on yhtä vaikea määritellä kuin sinua itseäsi! Katu- tai urbaani tyyli kehittyy maailman suurimpien kaupunkien kaduilla. Se kehittyy jatkuvasti, mutta on silti elementtejä, jotka pysyvät melko vakioina.


Katumuoti on muotia, jonka ei katsota syntyneen studioissa vaan ruohonjuuritason katumuodista. Katumuoti yhdistetään yleensä nuorisokulttuuriin, ja sitä näkee useimmiten suurissa kaupunkikeskuksissa. Valtavirran muoti omaksuu usein katumuodin suuntauksia vaikutteiksi. Nykyään katumuoti on yhä suositumpaa. Useimmilla suurilla nuorten alakulttuureilla on ollut oma katumuotinsa. Katumuoti on erilaista kaikkialla maailmassa.


Tyylipersoonat –Urbaani tyyli
Priyanka Chopran urbaalia tyyliä.

Katumuodin lähestymistapa perustuu usein yksilöllisyyteen sen sijaan, että keskityttäisiin pelkästään nykyisiin muotivirtauksiin. Katutyylin menetelmiä käyttäen yksilöt osoittavat moninaisia identiteettejään ja hyödyntävät lisäksi alakulttuurisia ja toisiaan leikkaavia tyylejä tai suuntauksia.


Katutyyli on uskomattoman viraalinen, välitön ja riippuvuutta aiheuttava tyylin osa-alue, joka on muuttanut monia tapoja, joilla muotia tehdään ja kulutetaan. Koska tyylit muuttuvat ajan myötä, se myös haastaa "pikamuodin" käytön suhteessa vaatteiden ostamiseen ja käyttämiseen.Mitä urbaani tyyli on?


Urbaani tyyli tai katutyyli on yleensä sekoitus rentoa ja trendikästä ja siinä otetaan huomioon se, mitä maailmassa kulloinkin tapahtuu.


Kyse on pikemminkin alakulttuurista kuin suurista trendeistä - ja sen juuret ovat urheilussa ja musiikkiliikkeissä - kuten skeittauksessa, hiphopissa ja rapissa. Monet nimekkäät suunnittelija-brändit saavat jatkuvasti vaikutteita urbaanista lookista.


Tämä tyyli on usein yleisempi nuoremmilla sukupolvilla, mutta poikkeuksia on aina, ja yli 40-vuotias nainen voi rokata urbaania tyyliä yhtä hyvin (tai jopa paremmin) kuin nuoremmat kollegansa.


Jos et ole varma, mitä katutyyli on, joitakin esimerkkejä - sekä nykyisistä että menneiltä vuosilta - ovat punk, gootti, grunge, mod ja hip hop.


Tyylipersoonat –Urbaani tyyli
Gwen Stefani on kiistatta tunnetuin yli 40-vuotias nainen, jolla on hyvin tunnistettava urbaani tyyli.

Urbaani tyylipersoona


Sinusta säteilee nuorekkuutta ja sinut koetaan trendikkääksi, vaikket seuraisikaan muotia. Toki tiedät aina mikä on IN ja mikä OUT.


Suuri osa elämästäsi on pyhitetty musiikille, tanssille ja kulttuurille. Pukeutumisesi saa

inspiraationsa musiikkivideoista riippumatta siitä, ovatko ne hard rockia, hip hopia vai R&B -musiikkia.


Hankit vaatteita spontaanisti välittämättä siitä, sopiiko vaate sinulle vai ei. Olet usein melko nuori ja keskipituinen tai lyhyempi. Vaatekaappisi koostuu mustista, tiukoista farkuista, risoista tai reikäisistä farkuista, nahkahousuista, leveistä vöistä ja t-paidoista, joissa on loputtomasti erilaisia graafisia painatuksia. Nahkatakit ja hupparit kuuluvat myös vaatekaappiisi.


Korusi ovat suuria ja näyttäviä, omalla erityisellä tyylillään. Käytät aina erikoisia asusteita ja pidät kuvioista – erityisesti leopardikuviosta.


Käytät mielelläsi tennareita, designer -lenkkareita tai erittäin korkeita korkoja.


Tyylipersoonat –Urbaani tyyli
Gwenin laulajatoveri Pink - yli 40 -vuotias hänkin - rakastaa myös urbaania tyyliä.

Mistä tietää, oletko urbaani tyylipersoonallisuus?


Jos olet epäsovinnainen, kaapistasi löytyy todennäköisesti ainakin joitakin urbaanin tyylin elementtejä.


Useimmilla naisilla ei kuitenkaan ole vain yhtä katutyyliä, johon he ovat mieltyneet. He myös valitsevat ja nappaavat muista tyyleistä itselleen sopivia elementtejä. Se tekee jokaisen tyylistä ainutlaatuisen.Haluat pukeutua vallankumouksellisesti ja tuntea olosi mukavaksi


Olet varmastikin aallon harjalla, kun on kyse trendeistä. Tyylisi on pikemminkin vallankumouksellinen kuin, että noudattaisit muotinäytöksissä nähtyjä trendejä.


Sinulle on tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi vaatteissasi. Et käytä mitään sellaista, mikä painaa, puristaa tai muuten ahdistaa sinua.


Jos avaisin vaatekaappisi, en luultavasti näkisi juurikaan värejä, etenkään värikkäitä jalokivisävyjä tai pastellisävyjä.


Vaatekaappisi sisältö menee enemmänkin mustaan, khakiin ja tummiin neutraaleihin sävyihin.


Tyylipersoonat –Urbaani tyyli
Hip hop -tyyliä.

Sekoittelet eri tyylejä


Vaikka osallistuisit muodolliseen tilaisuuteen, haluat sekoittaa muodollista ja rentoa tyyliä keskenään.


Saatat käyttää khakitakkia juhlapukusi päällä tai valita housut mekon sijaan. Saatat pukeutua suurempiinkin juhliin printti- T- paitaan, satiiniseen bleiseriin, ruudulliseen hameeseen ja nauhallisiin tennareihin.


Vaikka et välttämättä pidä väreistä, pidät kuitenkin T -paidassasi hyvästä logosta, mageesta iskulauseesta, motosta tai painatuksesta. Kunhan se on joko sinulle merkityksellinen tai se on suosikkibändiltäsi tai -brändiltäsi.


Voit siis lisätä tämän tyylin elementtejä jopa omiin juhla-asuihisi ajankohtaisen ilmeen luomiseksi.


Se voi olla vain lenkkareiden käyttäminen mekon kanssa tai pipon lisääminen farkku- ja bleiseriasuun, mutta se voi antaa sinulle nuorekkaamman ilmeen ja itsellesi paremman tunnelman.


Vältä liian synkkää, erikoista tai vääräntyyppistä asua. Ole varovainen tavoitellessasi trendikästä katutyyliä / Urbaania tyyliä, äläkä hävitä omaa persoonallisuuttasi, kun haluat sopia johonkin seurapiiriin.


Tyylipersoonat –Urbaani tyyli
Urbaania juhlatyyliä.

"Pidä huoli, ettet hukkaa ainutlaatuisuuttasi ja ole vain ”osa joukkoa”."


Tyylipersoonat artikkelisarja


Joko olet tutustunut muihin tyylipersooniin?


Tähän artikkelisarjaan kuuluu 8 eri persoonallista tyyliä, jotka käyn läpi yksitellen, joten pysy siis kanavalla ja voit saada ahaa-elämyksen. Nyt vain kaivelemaan omaa vaatekaappiasi ja etsimään vähintäänkin ne neutraalit vaatekappaleet, joissa sinun on hyvä olla ja tunnet itsesi upeaksi.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu tyylistäsiTyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


KuvatAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page