top of page
  • Writer's pictureJaSie

Tyylipersoonat - Romanttinen


Nyky-yhteiskunnassa tuntuu välillä mahdottomalta näyttää kauniilta. Nykyaikaiset kauneusstandardit kertovat meille, että meidän on muutettava kaikkea itsessämme sopiaksemme tiettyyn muottiin.


Oma persoonallinen tyylisi auttaa sinua hyväksymään ja rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet. Tavoitteena on saavuttaa harmonia imartelemalla luonnollisia piirteitäsi. Joten ole se, kuka olet!


Tyylipersoonat - Romanttinen
Rakastat röyhelöitä!

Romanttinen tyylipersoona


Romanttinen persoonallisuus? Olet naisellinen, etkä koskaan menetä naisellista viehätysvoimaasi valitsemalla pehmeyttä ja drapeerattuja vaatteita, värejä ja kiharoita.


Sinulle ei sovi terävä hiusleikkaus, vaan sinulla on yleensä pehmeästi kaartuvat piirteet, joita imartelevat ja usein kehystävät rakastamasi tuuheat kiharat ja aallot tai ainakin tyyli, jossa on liikettä.


Olet aina tietoinen siitä, että olet hyvin hoidettu ja näytät parhaalta - et edes uneksisi ryntääväsi kauppaan puutarhanhoitovaatteissa!


Naiselliset Yin -persoonallisuustyylin piirteesi:


- feminiininen

- huolehtiva

- lämmin

- hoivaava

- lempeä

- huomaavainen

- ymmärtäväinen

- ei-uhkaava


Saatat huomata, että resonoit usean tai vain muutaman näiden sanojen kanssa. Jos vain muutaman kanssa, voit päättää käyttää asuissasi vain yhtä tai kahta feminiinisen persoonallisuuden pukeutumistyylin elementtiä, kuten naisellista istuvuutta, herkkää yksityiskohtaa, kukkakuviota tai vaaleaa väriä.


Tyylipersoonat - Romanttinen
Kapselivaatekaappisi voisi näyttää tältä!

Yin ja Yang ovat vastakohtia


Merkittävä tekijä tässä tyylipersoonajärjestelmässä on Yinin ja Yangin käsite: Yin tarkoittaa pyöreitä, pehmeitä piirteitä, Yang teräviä olkapäitä ja kulmikkaita luuston rakenteita.


Meillä kaikilla on eri piirteitä kuten persoonallisuus, vartalonmuoto ja kasvojen muoto, jotka tekevät meistä enemmän joko Yinin tai Yangin.


Kaikki ympärillämme; maisema, huonekalut, arkkitehtuuri ja värit jne., pitävät sisällään piirteitä joko Yinistä tai Yangista. Jopa vaatteilla on erilaisia piirteitä, jotka ilmentävät Yiniä tai Yangia ja se selittää, miksi tietyt vaatteet ”tuntuvat enemmän omilta”.


Yleensä meillä on yksi perustyyli, mutta se voi sisältää piirteitä useammasta tyylistä. Tärkeää on luoda tasapaino kahden eniten vaikuttavan tyylin välille, jotta voit tuoda oman persoonallisuutesi parhaiten esille.


Yin sisältää


 Kaarevat kasvojen muodot

 Kaarevat vartalonmuodot

 Vaaleat, pehmeät värit

 Pienet kontrastit

 Henkilönä pehmeä, helposti lähestyttävä ja epämuodollinen

 Kurvikkaat linjat

 Pyöreät muodot

 Pehmeät vaatteiden linjat


Yang sisältää


 Kulmikkaat kasvojen muodot

 Suoremmat vartalonmuodot

 Selkeät, tummat värit

 Vahvat kontrastit

 Henkilönä autoritäärinen, tiukka ja muodollinen

 Suorat linjat

 Kulmikkaat muodot

 Tarkka pukeutumiskoodi


Jotkin vartalotyypit ovat suoraan näiden kahden sekoitus. Dramaattinen on kuitenkin spektrin ääripää. Täydellinen Yang tarkoittaa, että dramaattisilla ihmisillä on teräväreunaiset piirteet.


Mikä on romanttisen tyylin ydin?


Romanttisen tyylin ydinolemus on yhdistelmä Yinin ominaisuuksia ja kypsää aistillisuutta. Näin ollen henkilöt, joilla on romanttinen tyyli, pyrkivät luomaan aistillisuuden ja glamourin visuaalisen yleisvaikutelman. Adjektiiveja, kuten "seksikäs", "naisellinen" ja "lumoava", voidaan käyttää kuvaamaan ihmisiä, jotka edustavat romanttista tyylipersoonaa.


Abstraktisti romanttinen tyyli voidaan yhdistää ylellisyyden ja hemmottelun teemoihin. Tämä herättää mielikuvia kalliista koruista, kynttiläillallisista ja punaisista ruusuista.


Tyylipersoonat - Romanttinen
Kauniita kukkakuvioita ja kietaisutyyliä!

Tyylipersoona - Romanttinen


Olet yleensä ”lihaisa” ja kurvikas vartalotyypiltäsi, sillä juuri tämä vartalon osien pyöreys saa romanttiset vaatteet näyttämään upeilta päälläsi. Yleensä sinulla on tiimalasin muotoinen vartalo, joka korostaa rintakehääsi ja lantiotasi. Tämä ei välttämättä tarkoita isoja rintoja ja liian leveää lantiota - vaikka se toki voi olla - vaan yksinkertaisesti pehmeää pyöreyttä verrattuna hyvin suoraviivaiseen, kulmikkaaseen vartalotyyppiin. Vyötärösi on yleensä pieni suhteessa reheviin kurveihisi. Lisäksi koko vartalosi on hyvin pehmeä, mikä näkyy esimerkiksi lihaisina käsivarsina ja jalkoina.


Sinulla on siis määrätynlainen vartalotyyppi, joka koostuu pääasiassa naisellisista piirteistä. Ja sinusta huokuukin ensisijaisesti Yin (naisellista) energiaa.


Et ole kovin pitkä, vaan keskipituinen tai vähän keskipituista pidempi, maksimissaan 165-170 senttinen. Ruumiinrakenteeltasi olet yleensä siro. Tämän tyylityypin ihmisillä on yleensä pienet kädet ja jalat, pyöreät/viistot hartiat jne. Huomaa, että jotkin piirteet saattavat vaikuttaa hieman leveiltä, mutta täyteläisyytesi tekee viime kädessä sirosta luustostasi pienen ja herkän. Voit olla myös hiukan ylipainoinen, jolloin vartalosi ja kasvosi ovat hyvin pyöreät.


Kasvoissasi ei ole teräviä tai kulmikkaita muotoja. Ne ovat pikemminkin rehevät ja pyöreät. Silmäsi ovat yleensä suuret, kirkkaat ja viettelevät, posket pyöreät ja aistikkaan täyteläiset huulet, jotka ansaitsevat tulla korostetuiksi. Sinulla on herkkä ihonväri, joka voi olla joko kirkas tai läpikuultava. Mikä tahansa pohjasävy on kuitenkin mahdollinen (viileä, lämmin, neutraali). Hiuksesi ovat yleensä ylelliset ja pehmeät. Ne voivat olla ohuet ja silkkiset tai paksut ja kiharat.


"Parhaat vaatteet mille tahansa tyylilajille ovat sellaisia, jotka jäljittelevät ja toistavat kyseisen tyylilajin luonnollisia linjoja, muotoja ja teemoja."

Romanttisen tyylipiirteen kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että seuraat oman tyylipiirteen pehmeitä, pyöristettyjä linjoja ja käyriä. Teemoja, joita tämä olemus viestii, ovat aistillisuus, kypsyys, ylellisyys ja hemmottelu. Romanttisten vaatteiden tulisi ylläpitää tiimalasivartaloasi. Suorien linjojen ja geometristen muotojen sijasta niissä pitäisi olla pehmeät reunat. Pyörteiset kuviot ja virtaavat siluetit auttavat sinua korostamaan luonnollisia kurvejasi.


Saavuttaaksesi tämän ilmeen vaatteissasi, näytät parhaimmalta, kun sisällytät vaatekaappiisi seuraavat tyyliperiaatteet:


1. Tiukka istuvuus

  • Aistillisuus välittyy parhaiten tiukasti istuvien vaatteiden kautta. Vartalosi näyttääkin upealta, kun kiedot kurvisi vaatteisiin, jotka eivät jätä paljon tilaa mielikuvitukselle.


2. Drapeeraukset, kietaisuvaatteet & röyhelöt

  • Terävät kulmat ja suorat ovat vääriä malleja sinulle. Luonnollisesti romanttiset vaatteet ovat pehmeitä ja virtaavia. Ihanteellisia ovat vaatteet, jotka on drapeerattu tai ne kietoutuvat vartalon ympärille (kietaisumekot) tai joissa on hieman röyhelöitä. Kaikki mekkosi ja paitasi korostavat vyötäröä. Vaatekaappiisi kuuluvat drapeeraukset, röyhelöt, pitsit, höyhenet, hapsut ja nauhat.

  • Asusteesi ovat pehmeitä, virtaavia ja kaarevia, anteliaasti koristeltuja ja niissä on pehmeä, naisellinen vaikutelma.


3. Tuntuvat, ylelliset kankaat

  • Muista, että romantiikka viestii ylellisyydestä ja hemmottelusta. Älä arvosta halpoja materiaaleja. Tuntuvat, ylelliset tekstuurit - kuten silkki ja sametti - saavat aikaan halutun vaikutuksen.

  • Ensiluokkaisia materiaaleja tarvitaan myös asusteissa. Asusteesi eivät ehkä ole aina käytännöllisiä, mutta ne ovat aina kauniisti koristeltuja. Kenkiin ja käsilaukkuihin on todennäköisesti lisätty rusetteja ja helmiä, kirjailuja ja kukkia.


4. Suuret kukkakuviot

  • Romanttisen tyylisi tunnusmerkki ovat suuret, unenomaiset kukkakuviot. Olipa kyseessä kokonainen asu tai vain yksi vaatekappale tai asuste, sisällytä kukkakuviot vaatekaappiisi.


5. Punainen väri

  • Mikään väri ei välitä aistillisuutta paremmin kuin punainen. Näin ollen se ei voi puuttua vaatekaapistasi. Valitse oma punaisesi omasta väripaletistasi.


6. Tumma pitsi

  • Tummaa pitsiä käytetään usein alusvaatteissa - ja hyvästä syystä. Se on tummaa, mutta osittain läpinäkyvää - peittävää ja paljastavaa. Tummaa pitsiä voidaan käyttää esimerkiksi hihoina tai koko vaatekappaleena. Oli miten oli, se on toinen loistava materiaali aistillisuuden kuvaamiseen.

Tyylipersoonat - Romanttinen
Punaisessa on aistillisuutta!


Käytä mekkoihin, hameisiin ja paitoihin ohuita ja miellyttävän tuntuisia kankaita. Yleisimmät vaatekaapissasi olevat materiaalit ovat silkki, tylli, brokadi, villa ja boucle.


Asujesi väripaletti koostuu pääasiassa pehmeistä ja kauniista, eivät räikeistä tai rohkeista väreistä - vaaleanpunainen, vaaleansininen, sininen, lila, violetti, vihreä, sitruunanpunainen ja persikka. Sopivia neutraaleja ovat myös samppanja, sieni, kerma, hiekka, beige, ruskea, vaaleanharmaa ja muut nudesävyt, tietenkin riippuen omasta värivuodenajastasi. Neutraalit värisi ovat mieluummin vaaleita tai mediumvärisiä kuin tummia värejä, kuten mustaa, ruskeaa ja syvää laivastonsinistä.


Kaikissa paleteissa on vaaleampia ja tummempia värejä. Mikä tahansa paletti sopii sinulle, jos rakastat pehmeämpiä, vaaleampia naisellisia värejä, valitse niistä oma versiosi (ne eivät aina ole pastelleja, riippuen värisävysi kanssa harmonisoivasta värisuunnasta).


Tyylipersoonat - Romanttinen
Herkkiä värejä ja kankaita!

Sinua vetää puoleesi...


Sinua viehättää enemmän herkät mekot ja hameet kuin mikään räätälöity vaate. Pitkät hameet, joissa on herkkiä kankaita ja kauniita yksityiskohtia, valitset vaistomaisesti kauniita tuntuvia kankaita, hentoja tai kauniita värejä ja kaarevia muotoja.


Jos valitset housut, suosit leveämpää lahjetta, pehmeää ja joustavaa kangasta, johon yhdistyy upea valikoima yläosia. Iltapuvut sopivat sinulle täydellisesti turkisnahan tai pitsin kanssa.


Sinua vetää puoleensa naiselliset värit ja muodot. Kaunis kangas on ensiarvoisen tärkeää; samettia, pitsiä ja sifonkia, herkkiä kankaita. Imartelevat värit tai kuviot (usein kukkakuvioiset) ovat sinulle tärkeitä. Romanttinen tunnelma sisältää usein vintage-kappaleita, joissa on kauniisti leijuvia ja naisellisia boho-mekkoja. Röyhelö tai kauniit helminapit koristavat aina tavallista vaatetta, ja vaikka pukeutuisitkin rennosti, meikki ja huolellinen kampaus kuuluvat asiaan.


”Rento pukeutuminen ei ole sinulle helppoa.”

Sinua ei nähdä koskaan ilman meikkiä ja hieman kimallusta, ja kyllä, timantit ovat tytön paras ystävä.


Entä tyylisi liiketoiminnassa?


Naisellinen look ei ole koskaan tietoisesti provosoiva, mutta liike-elämässä naisellisuutta on hyvä leikitellä hieman.


On järkevää hillitä romanttista tyylipersoonallisuuttasi ja kääntyä töissä enemmän klassisen suuntaan, mutta koruista, meikistä ja kynsilakasta ei kannata koskaan luopua.


Vältä kaikkea liiallista koristeellisuutta, älä käytä liian monia naisellisia vaatteitasi ja asusteitasi samassa asussa. Varo, ettei asustasi tule ylinaisellinen ja mauton. Jotta sinut otettaisiin vakavasti, hillitse naisellisuuttasi hieman.


Romanttiset hiuksesi


Sen lisäksi, että valitset romanttisia vaatteita, voit täydentää tyylipersoonaasi muotoilemalla hiuksesi tietyllä tavalla.


Harkitse leikkausta, joka kehystää kasvojasi tai jossa on kiharoita korostavia kerroksia. Et halua hiuksia, jotka ovat liian kerrostuneet tai joissa on tylpät reunat. Tällaiset leikkaukset voivat johtaa sotkuiseen lookkiin, joka vie pois luonnollisen tyylikkyytesi.


Tyylipersoonat - Romanttinen
Herkkä, romanttinen hiustyyli!

Miten tehdä romanttinen meikki?


Meikin suhteen käytät pehmeitä, kauniita värejä. Vaaleat vaaleanpunaiset, punaiset ja oranssit näyttävät upeilta huulillasi ja poskillasi, jälleen oman vuodenaikasi mukaisesti. Lisää rohkeasti hieman kimallusta.


Neutraaleista lookeista, kontrastisista väreistä, liiallisesta rajauksesta ja mattamaisista tuotteista kannattaa pysyä erossa.


Syleile vartaloasi romanttisilla muodoilla


Romanttisessa muodissa keskitytään yleensä kypsään naisellisuuteen. Varmista siis, että romanttisten asujesi yksityiskohdat ovat naisellisia eivätkä lapsellisia. Vältä pieniä röyhelöitä, geometrisia kaula-aukkoja ja ylisuuria vyönsolkia. Valitse sen sijaan tyylikkäämpiä yksityiskohtia, kuten helmiä, drapeerattuja vyötärökaitaleita tai hentoa pitsiä.


Ehkä tunnetuin romanttisen tyylin edustaja on Elisabeth Taylor. Suomalaisista nostaisin tähän Diandran, vaikka hän ei ihan yltiöromanttinen olekaan.Tyylipersoonat artikkelisarja


Joko olet tutustunut muihin tyylipersooniin?


Tähän artikkelisarjaan kuuluu 8 eri persoonallista tyyliä, jotka käyn läpi yksitellen, joten pysy siis kanavalla ja voit saada ahaa-elämyksen. Nyt vain kaivelemaan omaa vaatekaappiasi ja etsimään vähintäänkin ne neutraalit vaatekappaleet, joissa sinun on hyvä olla ja tunnet itsesi upeaksi.


Dramaattinen


Rento ja sporttinen


Klassinen


City Chic


Urbaani


Luonnollinen


Bohem ChicMikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


Kuvat


https://fi.pinterest.com/pin/174303448064323745/

https://www.lightinthebox.com/fi/p/naisten-kotelomekko-minimekko-valkoinen-pitkahihainen-puhdas-vari-kirjailtu-koverrettu-kevat-kesa-stand-kaula-aukko-tyylikas-2022-s-m-l-xl_p9216680.html?

https://nl.pinterest.com/pin/349943833558205750/

https://nl.pinterest.com/pin/743375482256971745/

http://blingblingmorsian.blogspot.com/2013/06/ihania-nutturakampauksia.html
247 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

bottom of page