top of page
  • Writer's pictureJaSie

Miten valita kankaat, jotka imartelevat juuri sinua?

Laadukkaan ja hyvän kankaan valinta on yksi haasteellisimpia vaiheita, jopa valmisvaatteiden valinnassa. Mikäli ompelet itse tai teetät vaatteesi ompelijalla, on kankaan valinnassa muutamia seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon. Jotta vaatteesta tulee laadukas ja pidettävä, on kangas valittava vaatteen käyttötarkoituksen sekä oman vartalonmuotosi mukaan.


Kankaan materiaali vaikuttaa myös suuresti vaatteen ulkonäköön, joten on hyvä miettiä minkälainen kangas sopii vaatteen malliin. Esimerkiksi tuleeko juhlamekkoon kauniisti laskeutuva, hulmuava helma vai halutaanko helmasta linjakkaampi käyttäen paksumpaa ja jäykempää kangasta?


Miten valita kankaat, jotka imartelevat juuri sinua
Kankaan valinta vaatetukseen on oma prosenssinsa.

Olen itse myös ompelija ja tässä muutamia ideoita siitä, miten voit valita itsellesi sopivan kankaan ompelua varten tai myös oikeanlaisen kankaan valmisvaatteessasi. Voi olla haastavaa löytää hyvä kangas ja kuvitella, miltä se näyttää ommeltuna. Kankaaseen pitää nimittäin löytää myös sopiva malli.


Minkälaisia kankaita sinun pitäisi etsiä?


Miksi tämä kysymys on edes tärkeä? Eikö ole vain tärkeää, että tyyli sopii vartalonmuotoosi?


Vastaus on valitettavasti se, että on otettava huomioon sekä kankaan laskeutuvuus että tyyli - siksi ihmiset kertovat minulle usein, että tietty tyyli ei sovi heille, vaikka ohjeiden mukaan sen pitäisi sopia. Usein syynä on se, että heidän kokeilemansa vaatekappale, joka on suositeltua tyyliä, on vääränlaista kangasta heidän vartalotyypilleen. Ja tällainen vaatekappale kannattaa jättää ostamatta.


Kankaan laskeutuvuutta on kolmea pääasiallista tyyppiä:


1. Laskeutuva - Sifonki, silkki, viskoosi ja kreppi.

2. Keskivahva laskeutuvuus - useimmat farkkukankaat, monet kudotut puuvillakankaat.

3. Jäykkä - ajattele taftia, päällystettyä farkkua, bengaliinia, organzaa, duchesse-satiinia.


Kankaan laskeutuvuusMiten valita kankaat, jotka imartelevat juuri sinua

Kuinka laskeutuva tai jäykkä kangas on? Kankaan paksuus ei tarkoita sitä, kuinka paksu se on, vaan sitä, miten kangas “liikkuu”. Ajattele esimerkiksi silkkisifonkia, joka leijuu, liikkuu ja muotoutuu hyvin, ja organzaa, joka on jäykkää ja suurin piirtein seisoo itsekseen ja näyttää arkkitehtoniselta.

1. Laskeutuvat kankaat menevät aivan lyttyyn - kuin vesilammikoksi, kun ne pudotetaan lattialle.

2. Jäykät kankaat jäävät “seisomaan” ja taittuvat teräviin kulmiin, kun ne pudotetaan lattialle. Siitä ne sitten rypistyvät vähitellen.

3. Keskivahvat kankaat sijoittuvat joustavien ja jäykkien kankaiden väliin.


👗Laskeutuvat kankaat sopivat hyvin kaarevammille ja pehmeille vartaloille, koska ne muotoutuvat helposti kaarevien kohtien päälle.


👖Jäykät kankaat ovat hyviä suorille ja “koville” vartaloille, koska ne sopivat yhteen vartalon muodon, rakenteen ja kovuuden kanssa.


Joihinkin vartalonmuotoihin sopivat paremmin laskeutuvammat ja sileämmät kankaat, hienot ja pehmeät tekstuurit (O, X, A, H 8 ja timantti), koska kankaat eivät lisää ylimääräistä volyymia vartaloosi. Toiset taas sopivat yhteen raikkaampien tai kovempien kankaiden kanssa (V ja I).


Kankaan paino

Miten valita kankaat, jotka imartelevat juuri sinua

Onko kangas raskasta vai kevyttä? Voit tuntea tämän nostamalla sen käteesi.


Raskaat kankaat vetävät vaatetta alaspäin (painovoima), joten ne sopivat hyvin vaatekappaleisiin, joiden haluat näyttävän pystysuorilta, koska paino vetää niitä alaspäin. Ne peittävät yleensä enemmän kuin, mitä niiden alla on - erityisesti housuissa. Jos olet huolissasi siitä, että selluliitti näkyy housujen läpi, kannattaa valita jäykkä tai keskilaskeutuva kangas.


Kevyet kankaat sopivat paremmin yläosiin kuin alaosiin, kuten puseroon, koska niitä voi käyttää enemmän.


Kankaan tekstuuri


Miten valita kankaat, jotka imartelevat juuri sinua


Tekstuuri on yksi tyylipalapelin palasista (myös vartalon muoto on yksi palanen, mutta vartalon muodosta kirjoitetaan niin paljon, että ihmiset luulevat sen olevan koko palapeli sen sijaan, että se olisi vain pieni osa kokonaisuutta). Erilaisten tekstuurien käyttäminen kankaissa tekee yksivärisestä tai neutraalista asusta paljon mielenkiintoisemman.


Sileä, nuppuinen, kova, pehmeä, pitsinen, veluurinen, paksu, hieno - muun muassa nämä kaikki ovat tekstuuriin liittyviä sanoja. Muista, että tekstuurit voivat lisätä kokoa, joten jos kutsut kangasta paksuksi, se saa sinut myös näyttämään paksulta.


"Käytä omassa vaatetuksessasi erilaisia tekstuureja, jotta saat pukeutumiseesi mielenkiintoisen ilmeen."

Kankaan kiilto


Miten valita kankaat, jotka imartelevat juuri sinua


Matta - puolikiiltävä tai kiiltävä - ota huomioon, että kiiltävät kankaat herättävät huomiota ja saavat alueen näyttämään suuremmalta, joten kiiltävät kankaat sopivat parhaiten vartalosi sellaisiin osiin, jotka näkyvät ja voivat olla keskipisteenä. Mattapintaiset kankaat ovat yleensä taittuvampia, joten ne saavat sinut näyttämään hoikemmalta.


Sovita vaatteittesi kiiltoaste oman ihosi kiitoasteeseen.


Minä olen aika kiiltävä ihminen. Ei ole juurikaan väliä, kuinka paljon puuteria laitan, sillä hyvin nopeasti minusta tulee taas kiiltävä (koska hikoilen paljon) ja olen huomannut, että minun on käytettävä jotain puolikiiltävää tai kiiltävää - olipa se sitten vain koru tai kangas, jossa on kiiltoa - harmonisen ilmeen luomiseksi.


Kun siis päätät, minkälaiset kankaat sopivat sinulle parhaiten, katso peilistä kasvojasi ja hiuksiasi, mitä näet - kiiltäviä heijastavia pintoja, pientä kiiltoa vai mattaisempaa ulkonäköä? Usein huomaat, että jos hiuksesi ovat melko kirjavat (värjätyt) tai ihosi on kirjava tai kuiva, näytät mattapintaisemmalta, kun taas jos sinulla on sileät, tasaiset hiukset, näet niissä enemmän kiiltoa.


Muista vain, että kiilto herättää huomiota, joten älä laita kiiltoa sinne, minne et halua ihmisten katsovan. Tämän vuoksi käytän kiiltäviä korvakoruja tai kaulakoruja, koska ne kiinnittävät huomion kasvoihini ja pois muista osista, joista haluan ehkä viedä huomiota. Jos olet kiiltävä, harkitse myös kiiltävän huulikiillon tai huulipunan käyttöä!


Mieti, miten sovitat kiiltävyytesi tai mattaisuutesi vaatteisiisi tai asusteisiisi ja miten valitset itsellesi imartelevimmat tekstuurit, jotta näytät upeimmalta sinulta.


Persoonallisuus


Miten valita kankaat, jotka imartelevat juuri sinua
Persoonallisuus vaikuttaa voimakkaasti vaatevalintoihimme!

Persoonallisuus vaikuttaa voimakkaasti kaikkiin vaatevalintoihin, siihen, mistä pidämme ja mistä emme pidä, ja siihen, mitä vaatteet saavat meidät tuntemaan. Dramaattiset persoonallisuustyypit suosivat sileitä tai karvaisia (tai jopa kovia) kuvioita. Klassikot suosivat sileitä ja raikkaita. Rento persoonallisuustyyppi nauttii pehmeistä ja muhkeista kuvioista. Luovat (boheemit) persoonat saattavat pitää tekstuurien sekoittamisesta. Elegantit City Chicit nauttivat pehmeistä ja sileistä tekstuureista. Naiselliset persoonallisuudet pitävät pitsisistä, sametista, pehmeistä ja karvaisista tai pörröisistä kuvioista.


On tärkeää muistaa, että mitä jäykempi ja paksumpi tai muhkeampi rakenne on, sitä suuremmalta se saa sinut näyttämään. Hienommat, sileämmät ja pehmeämmät tekstuurit eivät lisää painoa kehoosi.


Kun ajattelet suosikkivaatteitasi, miten kuvailisit niiden kuvioita?

Oletko huomannut, että pidät joistakin tekstuureista enemmän ja toisista vähemmän?


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


KuvatAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page