top of page
  • Writer's pictureJaSie

Tyylipersoonat – Klassinen


Miten määrittelisit klassikon? On olemassa klassikkoelokuvia, klassikkoautoja, kirjallisuuden klassikoita ja tietysti syy, miksi olet täällä - klassinen tyylipersoona.


Määritelmän mukaan klassikko on erinomainen esimerkki tietystä tyylistä, jotain pysyvää tai luonteeltaan ajatonta.


Tyylipersoonat – Klassinen
Marilyn Monroe - klassinen tyyli-ikoni.

On yksi keskeinen tekijä, joka pätee kaikkiin klassikoihin, olipa kyse sitten muodista, elokuvista tai kirjoista - laatu.


Laatu on klassisen tyylin ydin. Ja juuri laatu tekee kappaleesta ajattoman, johon voi palata yhä uudelleen ja uudelleen. Jotain, jota voit pitää vuosia, jopa vuosikymmeniä, koska se kestää.Klassinen tyylipersoona


Sinulla on usein hyvin tasapainoinen vartalo ja tasapainoiset kasvot. Hiusmallisi on elegantti ja ajaton. Olet joko keskipituinen tai hieman pidempi.


Heijastelet eleganssia ja laatua. Löydät inspiraatiota ajattomista lookeista, räätälöidyistä vaatteiden leikkauksista, hienoista luonnonkankaista sekä nahkakengistä ja -käsilaukuista. Nautit neutraalien värien mukavuudesta ja se näkyy vaatekaapissasi - erityisesti mustassa ja laivastonsinisessä, mutta toisinaan arvostat myös rohkeita värejä. Olitpa sitten lasten kanssa asioilla, kaupungilla, tapaamisessa tai ammatillisessa ympäristössä, ilmennät kauneutta, tyylikkyyttä ja anteeksipyytelemätöntä itsevarmuutta pukeutumalla henkilökohtaiseen klassiseen tyyliisi.


Tyylipersoonat – Klassinen
Amal Clooney

Rakastat, kun näet klassisia naisia heidän tyylielementissään, sillä he ilmentävät ajatonta kauneutta ja itsevarmuutta. Amal Clooney. Victoria Beckham. Coco Chanel. Audrey Hepburn. Grace Kelly. Jackie O. Kate Middleton. Heitä kaikkia on ihailtu heidän tyylikkyytensä vuoksi, kun on kyse heidän vaatevalinnoistaan. Klassinen ei ole koskaan sopimatonta eikä vanhentunutta.


Grace Kelly tunnettiin myös erityisesti klassisesta tyylistään, jonka ansiosta hänen moitteeton makunsa paistoi läpi. Hän pukeutui usein hillittyihin pukuihin, joissa näkyi yksivärisiä, neutraaleja värejä. Ja jopa rennompina päivinä hän oli silti siro istuvassa poolokauluksessa ja räätälöidyissä housuissa. Hänet tunnettiin yksinkertaisista hihattomista neutraaleista paidoista ja mustista housuista ja kengistä. Jopa hänen asusteensa olivat yksinkertaisia: "Suosin helmiä sekä valkokankaalla että yksityiselämässä", hän sanoi.Klassisen tyylipersoonan vartalon ja kasvojen rakenne


Klassinen vartalotyyppi on sekoitus sekä Yiniä että Yangia (suhteessa 50:50). Piirteet ovat tasapainossa - ei liian pitkiä eikä liian lyhyitä, ei liian maskuliinisia eikä liian naisellisia, ei liian kulmikkaita eikä liian pehmeitä. Kaikki on symmetristä ja tasapainoista.


Klassinen vartalo ei ole kovin terävä ja kulmikas, kuten dramaattisella tyypillä eikä kovin pyöreä ja pehmeä, kuten romanttisella tyypillä. Klassisen yleisilme on maltillinen ja vähäkontrastinen, koska piirteiden Yin ja Yang ovat sekoittuneet.


Pituus

Tyypillisesti kohtalainen, yleensä 1,65 -1,73 metriä. Klassinen ei ole valtavan pitkä, tuo 1,73 cm alkaa olla maksimipituus. Tosin esim. Kate Middleton on 175 cm pitkä, joten poikkeus vahvistaa säännön.


Vartalotyyppi

Rinta, vyötärö ja lantio sopusuhtaiset. Hieman notkea ja jäntevä lihaksisto. Kohtalaiset tai hieman pitkät raajat. Ei ole tiimalasivartaloinen, joilla on täyteläiset, rehevät kasvonpiirteet (erittäin pyöreät silmät, täyteläiset huulet, lihavat posket).


Jos ylipainoa

Vartalo pysyy symmetrisenä ja ylipaino jakautuu yleensä tasaisesti.


Luuston rakenne

Symmetrinen, taipumus lievään terävyyteen. Hieman kulmikas, kuitenkin suora. Kapenevat olkapäät. Kohtalaisen suuret kädet ja jalat. Luusto ei ole iso, mutta ei myöskään aivan siro – tasapainoinen.


Kasvonpiirteet

Symmetriset ja tasaisesti jakautuneet. Klassikolla ei ole korostuneita tai eksoottisia kasvonpiirteitä.


Tyylipersoonat – Klassinen
Grace Kelly

Vaatetuslinjat


Vaatteiden linjojen tulisi olla symmetrisiä ja terävyydeltään/pyöreydeltään maltillisia.


Pidä ääriviivat sileinä ja symmetrisinä painottaen hallittuja ja tasaisia reunoja, pehmeitä, suoria linjoja tai pehmeästi kaarevia linjoja - pehmeästi räätälöityjä tai hieman virtaavia.


Puhdas, katkeamaton siluetti, jossa vyötäröä korostetaan hieman, antaa sinulle tasapainoisen ulkonäön. Varmista, että vaatteiden elementit ovat symmetrisiä.


Pidä asiat yksinkertaisina klassisilla leikkauksilla ja tasapainoile pehmeiden linjojen ja kovien muotojen välillä. Asuissasi ei saa olla liikaa kulmikkuutta eikä liikaa pyöreyttä. Sekoita kaikki yhteen ja pidä väriyhdistelmät matalakontrastisina. Jos lisäät printtejä, varmista, että ne ovat symmetrisiä ja hillittyjä.


Panosta laadukkaisiin kankaisiin, jotka täydentävät tyylikästä ulkonäköäsi. Kevyet tekstuurit, kuten sifonki ja silkki ja sileät neuleet, kuten kashmir, ovat loistavia.


Tyylipersoonat – Klassinen
Räätälöity housupuku on hyvin klassinen asu.

Klassisen tyylin piirteet


Puhtaat siluetit, räätälöidyt leikkaukset, siistit lahkeet, neutraalit värit, yksinkertaiset raidat tai vähäiset yksityiskohdat. Usein erinomainen räätälöinti on yksityiskohta, joka kiinnittää huomion. Korut pareina. Yksinkertaisuus. Fiksut, strukturoidut kankaat. Hieno ja hyvä laatu. Ja ehkäpä tilkka punaista huulipunaa, vain muutamia mainitakseni. Jos huomaat nyökytteleväsi mukana, jatka lukemista.


Asusteesi ovat klassisia ja elegantteja, pieniä ja yksinkertaisia ja ne voidaan nähdä hieman konservatiivisina. Korusi voivat olla yksinkertaisia: helminauha ja helmikorvakorut tai klassiset kulta- tai hopeakorut.


Kenkäsi ovat enemmän konservatiivisia, avokkaat ovat suosikkejasi. Valitset saappaat, jotka muistuttavat klassisia ratsastussaappaita tai yksinkertaiset matalat ballerinat.


Vältä liian erikoisia tai leikkisiä kuvioita. Ole silti varovainen, ettet anna itsestäsi liian vakavaa vaikutelmaa, ettei sinua koeta ikäväksi ja liian ennalta arvattavaksi. Vältä yksivärisyyttä ja huolehdi siitä, että sinulla on aina joku katseenvangitsija pukeutumisessasi.


Klassiselle tyylipersoonalle myös arvo on uskomattoman tärkeää, sillä vaatteet on tarkoitettu säilytettäviksi pitkään. Klassinen tyyli on investointipukeutumista parhaimmillaan - eikä klassinen nainen pelkää käyttää rahaa vaatekaappinsa laatukappaleisiin tietäen, että niihin turvaudutaan kerta toisensa jälkeen ja että ne kestävät vuosia.


Klassinen tyyli ei myöskään ole vain tyyliä. Klassiset tyylipersoonat huokuvat hiljaista itsevarmuutta, eivätkä he tunne tarvetta ilmoittaa tulostaan räikeillä, yliampuvilla muotitrendeillä. Hillitty yksinkertaisuus on heidän näkökulmansa ja se vetää puoleensa huomiota, jonka he ansaitsevat ja jota he epäilemättä saavat.


Tyylipersoonat – Klassinen
Kate Middletonin klassista tyyliä.


Mikä ei ole klassista tyyliä?


On tärkeää myös tietää, kuka ei ole. Olet saattanut tietämättäsi tuntea vetoa klassiseen tyyliin tietämättä tarkalleen, mikä määrittelee klassisen vaatekaapin, mutta sen sijaan tiedät jo, mistä tyyleistä et pidä.


Esimerkiksi trendikkäät, huippuluokan tyylit eivät ole sinun juttusi. Vilkkaat printit ja liian monet värit samassa asussa eivät yleensä puhuttele sinua, kuten eivät myöskään virtaavat tai epäsymmetriset tyylit. Pidät mieluummin selkeistä linjoista ja ajattomista tyyleistä ja leikkauksista, joita näet käyttäväsi vuosia eteenpäin. Ei hienouksia, ei hössötystä, eikä mitään yliampuvaa.


Klassiset naiset pitävät pienistä yksityiskohdista, jotka tekevät peruspuvusta erityisen: napit, lovettu napinläpi, jalokivikoristeet, röyhelöt, peplumpaidat, kellohihansuut, solmiot tai nauhat.


Hyvä nyrkkisääntö klassisen tyylin naiselle:


"Ennen kuin lähdet kotoa, katso peiliin ja ota yksi asia pois."
- Coco Chanel

Jos tämä kuulostaa sinulta, olet samoilla linjoilla joidenkin muotisuuruuksien ja heidän klassisen tyylinsä kanssa.


Miten siis parhaiten omaksut kaiken sen, mikä on klassista?


Älä pelkää, olen eritellyt sinulle klassisen työasun, klassisen rennon viikonloppulookin ja klassisen pukeutumisen klassiseen tyyliin hienossa illanvietossa. Ja jos haluat oppia, miten voit lisätä oman twistisi, jatka lukemista.


Työssä


Kun on kyse työpukeutumisesta, ajattele strukturoituja bleiserejä ja räätälöityjä housuja, joilla luot tyylikkään ilmeen. Oikein istuva bleiseri kokoaa ulkoasun välittömästi yhteen ja voi kohottaa yksinkertaisia puseroita tai puuvillaista napitettua puseroa, kun taas räätälöidyt housut ovat sekä imartelevat että ammattimaiset. Mekkoa voi pitää bleiserin tai neuletakin kanssa, yhdistää napitettavaan puseroon tai käyttää sellaisenaan. Muutamasta erillisestä vaatekappaleesta voi koostaa monenlaisia asuja: villapaitoja, napitettavia puseroita, hameita, neuletakkeja, bleisereitä ja mekkoja.


Nilkkahousut sopivat myös hyvin rentoihin perjantaipäiviin, mutta silti ne ovat täydellisen kootun näköiset. Ota mallia Grace Kellyn tyylikirjasta ja yhdistä nilkkahousut neutraalin väriseen hihattomaan poolopuseroon.


Niin, ja klassinen perusasuste - trenssitakki. Klassisen vaatekaapin soturi, täydellinen lisä niin töihin, iltaan kuin arkeen. Mitä minimalistisempi klassikko olet, sitä enemmän saatat suosia yksirivistä trenssitakkia.


Tyylipersoonat – Klassinen
Klassisen tyylipersoonan perusvaate - trenssitakki.

Viikonloppuisin


Raidalliset t-paidat ovat täydellisiä, kun haluat saavuttaa vaivattoman coolin ranskalaisen tytön lookin. Yhdistä mustien farkkujen ja punaisen huulipunan kanssa ystävättäresi brunssille tai museopäivään.


Leveälahkeiset housut ja istuva pusero tuovat sekä tyyliä että mukavuutta viikonloppuun, tai valitse kynähame korostaaksesi vartaloasi erityistilaisuutta varten.Tyylipersoonat – Klassinen
Raitapaita ja nilkkapituiset housut - taattua klassista.

Bailuihin


Kietaisumekot tarjoavat imartelevan ja ajattoman siluetin. Coco Chanel loi LBD:n (little black dress) klassista naista varten, mutta sen ei aina tarvitse olla musta – tumma sininen tai harmaa ja jopa valkoinen sopivat myös, kunhan väri on oman väripersoonasi mukainen. Sido kevyt matala nuttura ja yhdistä yksinkertaisiin korvakoruihin ja korkokenkiin tai valitse pikkulaukku ja hihnalliset kengät. Molemmat luovat täydellisen tyylikkään, viimeistellyn ja huolettoman lookin.


Entä viileitä iltoja varten? Kietaisutakki tai - arvasit varmaan - täydellinen trenssitakki.


Ehkä olet sydämeltäsi klassisen tyylin ystävä, ja olet omaksunut tätä tyyliä jo vuosia. Klassisen tyylin tunnistamisessa on se hieno puoli, että vaatekaapissasi on aina peruskappaleita, joihin voit luottaa - ja sitten on erittäin helppoa vaihtaa tyyliä uudelleen vuodenaikojen mukaan lisäämällä huivi tai saappaat ja pysyä silti uskollisena omalle olemuksellesi.


Mutta, jos klassinen tyyli on sinulle uutta, sekin on täysin ok. Hyvin pukeutuminen on kurinalaisuutta ja sitä voi oppia koko elämän ajan. Siinä tapauksessa olen jakanut pari virhettä, joita kannattaa välttää, kun kehität klassisen tyylin vaatekaappia tyhjästä.

Tyylipersoonat – Klassinen
Coco Chanelin klassinen pikkumusta sopii juhlatilaisuuksiin - myös muina väreinä kuin mustana.

Klassisen vaatekaapin luomisessa vältettäviä asioita


Vaikka rakastaisit mustaa koko sydämestäsi, älä kuitenkaan kuvittele, että klassinen vaatekaappi tarkoittaa vain tummia värejä. Neutraalien sävyjen koko kirjo sopii mainiosti sekoittamiseen ja yhdistelemiseen, äläkä pelkää lisätä kenkiä, laukkua tai huivia, joissa on väripilkku.


Tyylipersoonat artikkelisarja

Joko olet tutustunut muihin tyylipersooniin?


Tähän artikkelisarjaan kuuluu 8 eri persoonallista tyyliä, jotka käyn läpi yksitellen, joten pysy siis kanavalla ja voit saada ahaa-elämyksen. Nyt vain kaivelemaan omaa vaatekaappiasi ja etsimään vähintäänkin ne neutraalit vaatekappaleet, joissa sinun on hyvä olla ja tunnet itsesi upeaksi.

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.
Lumoudu tyylistäsiTyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.
Kuvat

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page