top of page
  • Writer's pictureJaSie

Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille!

Tiesitkö, että on olemassa joitakin värejä ja neutraaleja, joita kutsumme niin sanotuiksi yleismaailmallisiksi, yleisiksi tai universaaleiksi väreiksi, koska niitä voivat käyttää kaikki värivuodenajasta riippumatta?


Tässä postauksesta opit miksi yleisiä värejä on, mitä värejä pidetään universaaleina väreinä, mitkä muut värit lasketaan universaaleiksi, mitkä ovat universaalit neutraalit värit, mikä versio näistä väreistä sopii sinulle, pitäisikö sinun käyttää yleisiä värejä, mikä väri näyttää hyvältä päälläsi ja miten teet päätöksen värin käyttämisestä.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille
Tässä ovat värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille

Yleismaailmallisten värien määritelmästä huolimatta on järkevää, että jotkut värit näyttävät paremmilta tietyillä yksilöillä kuin toisilla. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että jokaisen ihmisen ihossa on tietty määrä kirkkautta, tummuutta, vaaleutta, lämpöä tai viileyttä.


Valitsemalla värejä, jotka täydentävät näitä ominaisuuksia, voit tuoda ne paremmin esiin saadaksesi parhaan mahdollisen värityksen itsellesi. Tietyt värit voivat kuitenkin myös mykistää nämä ominaisuudet. On totta, että tämä voi tapahtua jopa näillä yleisillä väreillä.


Näiden värien versiot vaihtelevat väriominaisuuksiensa mukaan. Esimerkiksi väri voi olla kirkkaampi tai murretumpi. Se voi olla vaaleampi tai syvemmän värinen versio. Se voi olla lämpimämpi tai viileämpi pohjasävyltään.


Yleiset ja neutraalit värit eivät näytä kamalalta kenenkään päällä, mutta ne eivät välttämättä ole myöskään niitä kaikkein imartelevimpia värejäsi!


Miksi yleiset värit?


Jokainen yleisistä väreistä on lämpimän ja viileän puolivälissä, mikä on täydellinen pohjasävyjen tasapaino, joten ihosi väristä riippumatta nämä värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille ja ovat myös jotakuinkin imartelevia kaikille - saattavat sopia myös sinulle. Ja koska yleiset värit ovat jokaisessa väripaletissa, sinulla ei yleensä ole ongelmia löytää näiden sävyjen asuja kaupoista.


Mitä värejä pidetään yleisinä?


Yksi mielenkiintoisimmista huomioista on, että yleismaailmallisina pidetyillä väreillä on taipumus vaihdella jonkin verran riippuen siitä, mistä etsit tietoa.


Yleisesti ottaen yleiset värit ovat todellinen oikea punainen ja vihreä, sinivihreä ja punavioletti. Jotkut ihmiset yksinkertaistavat tätä hieman ja korvaavat punavioletin violetilla. Kolikon toisella puolella saatat törmätä joihinkin lähteisiin, jotka laajentavat näitä alkuperäisiä värejä sisältämään muita, kuten kivenharmaata, pastellipinkkiä, turkoosia ja laventelia (Periwinkle).Katsotaanpa värejä, joita pidetään yleisesti yleismaailmallisina.


Yleismaailmalliset värit ovat siis sinivihreä (Teal) ja punavioletti sekä punainen ja vihreä.


Yleismaailmalliset neutraalit ovat harmaanruskea (Taupe), laivastonsininen (Navy) ja pehmeä valkoinen (Soft-White).


Yleismaailmalliset lisävärit ovat kivenharmaa, pastellipinkki, turkoosi ja laventeli.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille


Teal


Sinivihreä on yksi niistä väreistä, joka näyttää aivan uskomattoman kauniilta pieninä määrinä, mutta voi kuitenkin olla hieman häiritsevä, kun sitä on liikaa. Sinivihreä on sekoitus vihreää ja sinistä. Sillä on kyky tuoda jonkun silmät esiin tai se saa jonkun ihonsävyn näyttämään aivan upealta. Sillä on kuitenkin myös kyky saada ihminen näyttämään väsyneeltä tai jopa sairaalta. Se voi myös tavallaan häivyttää koko ihmisen, sillä se on hyvin voimakas väri.


Tämä pätee erityisesti, jos väri ei ole kyseisen henkilön ihon sävyn mukainen. Toisin sanoen sinivihreää voidaan käyttää tehokkaasti, mutta jos aiot käyttää sitä, valitse sävy, joka on joko tarpeeksi lämmin tai viileä täydentämään oman ihosi sävyä sen sijaan, että se heikentäisi sitä.


Katsotaanpa esimerkki. Koska vihreä on sekoitus sinistä ja keltaista, on Teal sekoitus vihreää ja enemmän sinistä, mikä tekee siitä viileämmän kuin vihreä. Se tarkoittaa, että jos sinulla on paljon luonnollista lämpöä, se ei ehkä ole hyvä väri sinulle, koska se on lähempänä lämpimän/kylmän värispektrin viileätä päätä.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille
Kevään Teal on perusvärinen ja muilla värivuodenajoilla eri tummuus- ja kirkkausasteita.

Punavioletti


Punaviolettia ei ole kovin helppoa sanoa eikä monikaan tiedä, minkä värinen se oikeasti on ja tämä onkin yksi syy, miksi niin monet ihmiset kutsuvat sitä pelkästään violetiksi. Puhtaimmillaan se ei ole violetti, mutta se voi näyttää niin paljon violetilta, että on melko vaikea erottaa niitä toisistaan. Tämä pätee erityisesti tapauksissa, joissa punavioletti on syvempää ja voimakkaampaa kuin vaaleammat värit. Puna-violetissa on kuitenkin enemmän punaista kuin oikeassa violetissa. Muuten, noilla vaaleammilla väreillä on taipumus näyttää enemmän laventelilta kuin millään muulla.


Onko tämä väri, jota jokainen voi käyttää ja näyttää hyvältä? Puna-violetti on tässä mielessä samanlainen kuin sininen. Monet ihmiset näyttävät siinä erittäin hyvältä, varsinkin, jos heillä on kirkas iho. Samalla tavalla ihmiset, joilla on vaaleampi iho, voivat käyttää tätä väriä, aivan kuten ne, jotka ovat ruskeampia. Ainoastaan silloin se ei näytä yhtä hyvältä, kun henkilöillä on erittäin tumma iho tai tosi tummat silmänaluset.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille
Kevään Punavioletti on alkuperäinen väri ja muilla värivuodenajoilla eri tummuus- ja kirkkausasteita.

Vihreä


Mitä on oikea vihreä? Vihreä, on sekoitus lämmintä ja viileää (keltainen ja sininen fifty-fifty). Se on taas parempi niille, jotka ovat lähempänä lämpimän ja viileän keskipistettä, kuin niille, jotka ovat lämpimämpiä tai viileämpiä, jotka tarvitsevat enemmän keltaisia tai sinisiä versioita.


Jotkut ihmiset ajattelevat, että jokainen voi pukeutua vihreään. Jossain määrin tämä on kyllä totta. Kysymys kuuluu, mitä vihreän sävyä käytetään ja kuinka vaalea tai tumma se sävy on? Jälleen on välttämätöntä valita vihreä väri, joka täydentää omaa ihon sävyäsi ja sopii hyvin jopa hiustesi väriin. Jotkut vihreän värit ovat erittäin imartelevia ja toiset ovat kuin myrkkykeitos. Se riippuu paljon yksilöllisestä ihostasi ja hiuksistasi.


Mikä näyttää sinusta hyvältä ja mikä ei? Jos ihosi on luonnostaan viileä, valitse vihreä väri, joka on lähempänä spektrin viileää päätä, jotta se täydentää ihosi sävyä. Tee sama, jos sinulla on lämpimämpi ihonsävy, mutta tietenkin spektrin lämpöiseen päähän. Näin varmistat, että valitsemasi väri tuo esiin parhaat ominaisuutesi.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille
Kevään vihreä on perusvihreä ja muiden väripersoonien vihreät ovat kirkkaampia, tummempia tai murrettuja.

Punainen


Entäs oikea punainen? On mahtavaa, jos sinulla on luonnostaan kirkas väritys, mutta, jos intensiteettisi on kaikkea muuta kuin kirkas, ei kirkas punainen sovi pehmeämpään ja murretumpaan palettiin.


Punaista pidetään usein rakkauden, intohimon ja halun värinä. Se on yksi harvoista väreistä, joita käytännössä kuka tahansa voi käyttää tehokkaasti. Ihmiset, joilla on vaaleampi ihonsävy ja vaaleammat hiukset, näyttävät yleensä yhtä hyvältä punaisessa kuin henkilöt, joilla on tummat hiukset ja tummempi ihonväri.


Tietysti voit valita sävyn useista eri punaisen intensiteeteistä. Jos sinusta tuntuu, että yksi sävy saa sinut näyttämään hieman haalistuneelta, valitse jotain lämpimämpää tai kirkkaampaa. Samoin on hyvä vaihtaa sävyä, jos sinusta tuntuu, että alkuperäinen värivalintasi oli hieman liian voimakas.


Muista kuitenkin yleismaailmallisen punaisen kanssa, että aito, oikea punainen on pelkkä väripaletissa oleva neutraali punainen, johon ei ole lisätty mitään muuta väriä – ei keltaista, eikä sinistä.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille
Myös tässä Kevään punainen on peruspunainen ja muut sen eri tummuusasteita ja sävyjä.


Stone, Pastel Pink, Turquoise ja Periwinkle


Kivenharmaata, pastellipinkkiä, turkoosia ja laventelia (periwinkle) harvemmin ajatellaan yleismaailmallisina väreinä, joten en nyt käsittele niitä tässä sen tarkemmin. Myös niitä voi tietenkin kokeilla itselleen, mikäli joku niistä vaikka sattuisi sopimaan.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille


Yleiset neutraalit värit


On olemassa myös sellainen asia kuin yleismaailmalliset neutraalit värit. Värit, kuten Soft White, Navy ja Taupe, katsotaan kuuluvan tähän ryhmään. On tärkeää huomata, että kaikki nämä värit ovat itse asiassa muiden värien sekoituksia.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille

Soft White


Soft Whitessa ei ole tummuusaste- ja kirkkauseroja eri värivuodenaikojen kesken, koska se sopii sellaisenaan kaikille.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille


Mikä on Soft White? Se on valkoinen, jossa on aavistus keltaista poistamaan jyrkkää, kliinistä viileyttä valkoisesta, minkä ansiosta useimmat ihmiset voivat käyttää sitä. Se ei ole kuitenkaan loistava väri niille, joiden väreissä on paljon luonnollista viileyttä ja jotka tarvitsevat sitä kirkasta viileää valkoista eli esimerkiksi Talvi on tällainen.


Itse asiassa jokainen, jolla on suhteellisen vaalea iho ja joka ei ole nähnyt paljon aurinkoa viime aikoina, voi näyttää täysin haalistuneelta ja värittömältä tämän värin kanssa.


Navy


Aivan kuten pehmeä valkoinen, Navy on myös sekoitus kahta eri väriä.

Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille

Tummansininen on väri, jota käytetään usein univormuissa ja vastaavissa vaatteissa. Sitä löytyy myös monien ihmisten kaapeista, koska sillä on taipumus toimia hyvin erilaisissa tilanteissa. Navy on pohjimmiltaan tumma laivastonsininen, johon on sekoitettu hieman merensinistä. Tämä tekee siitä hieman vaaleampaa. Ajattele, miltä meri näyttää syvimmistä kohdistaan. Tämä antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, miltä Navy todella näyttää.


Tämä on väri, jonka useimmat ihmiset voivat käyttää, mutta se ei välttämättä toimi erityisen hyvin ihmisille, joilla on tummempi iho, koska tummemmat värit voivat saada aikaan tummia silmänalusia ja erottumaan ihosta muita epäpuhtauksia.


Taupe


Mikäs väri Taupe on? Se on pehmeämpi väri, koska siinä on harmaa elementti.


Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille

Taupe näyttää olevan yksi niistä väreistä, joka hämmentää ihmisiä enemmän kuin mikään muu. Itse asiassa on paljon keskustelua siitä, mikä väri Taupe on. Jotkut ihmiset pitävät sitä eräänlaisena ruskeana värinä, toisten mielestä se on luonteeltaan harmaampaa. Itse asiassa molemmat leirit ovat tavallaan oikeassa, sillä Taupe on ruskeanharmaa. Siinä on siis lämpöelementtinä ruskea, jolla on oranssi pohja ja joka on lämmin sekä viileä harmaa, jolla on viileä pohja.


Mikäli väri ei kuulosta hirveän jännittävältä, voit yrittää visualisoida, miltä se näyttäisi. Joissakin tapauksissa Taupe voi näyttää liuskekiven tai kiven väriltä ja toisissa tapauksissa se on paljon syvempää ja siinä on paljon tummempaa harmaata ja ruskeaa.


Sopivuus omaan väritykseesi riippuu siitä, kuinka vaalea tai tumma kyseinen väri on, mutta sen katsotaan yleensä olevan jotain, joka näyttää hyvältä useimmille ihmisille. Ehkä parasta siinä on, että sen lämpöä tai viileyttä voidaan säätää joko vaalentamalla tai tummentamalla, jotta se sopii monen henkilön ihon sävyyn. On myös mahdollista kirkastaa väriä paljon. Siksi voit valita tummemman, intensiivisemmän Taupen version, jos vaaleampi väri ei sovi sinulle.


Taupe on usein imartelevinta niille, jotka ovat lähempänä lämmintä/viileää keskipistettä, eikä niille, jotka ovat äärimmäisissä päissä. Joten, jos olet kirkas, Taupe ei ole välttämättä paras neutraali sinulle.Mikä versio yleismaailmallisista väreistä sopii sinulle?


Jokaisella värillä on kolme ominaisuutta: pohjasävy, tummuusaste ja voimakkuus (intensiteetti). Kun valitset itsellesi sopivia värejä, haluat ilman muuta versiot, jotka vastaavat kolmea ominaisuuttasi ja harmonisoituvat niiden kanssa.


Joten, jos etsit väriä, joka ei ole huono kenellekään, univormuun, morsiusneidolle tai vastaavalle, valitse yleismaailmallinen väri.


On tärkeää muistaa, että väripaletit ovat yleisiä – ne ovat kokoelma sinulle sopivia värejä, joilla on sinulle yhteisiä väriominaisuuksia. Olet yksilöllinen persoona ja siksi sinulle pitää paletista valita juuri ne sinun omat, parhaimmat värisi, jotka ovat kaikkein imartelevimpia juuri sinulle.Pitäisikö sinun käyttää kaikkia yleisiä värejä?


Ei välttämättä. Paletissasi on paljon imartelevampia värejä, joista valita. Henkilökohtaiset värisi ovat loistava opas sen selvittämiseen, ovatko nämä yleiset värit sinulle hyvä vaihtoehto. Mikäli jokin niistä on sinun omassa värityksessäsi, niin täydellistä!


"Lumoudu väreistäsi –värianalyysissä katsomme aina omat henkilökohteiset värisi sekä sinulle parhaiten sopivat neutraalit värisi."


Vain muutama väri, jossa on paljon vaihtelua


Kun katsot ensimmäisen kerran yleisiä värejä, tulet todennäköisesti yllättymään siitä, kuinka vähän värejä todella on. Vaikka yleisiä neutraaleja lisätään mukaan, mukana on silti alle 10 väriä. Sinulla on kuitenkin edelleen valinnanvaraa. Itse asiassa on monia vaihtoehtoja, joista valita.


Kuten aiemmin jo mainitsin, kaikki nämä värit ovat olemassa vaihtelevalla intensiteetillä. Valitse esimerkiksi punainen. Voit valita jotain, joka on erittäin voimakasta ja kirkasta tai syvemmän punaisen, joka on paljon hillitympi. Toisaalta saatat valita jotain vaaleampaa, luonteeltaan melkein vaaleanpunaista. Samalla tavalla voit valita punaisen lämpimämmän tai kylmemmän version.


Kun kaikki on sanottu ja tehty, sinulla voi olla kymmeniä eri värejä, joista valita. Sama pätee jokaiseen näistä yleisistä väreistä. Tämän seurauksena sinulla on mahdollisuus käyttää niitä hyödyksesi piristääksesi hieman vaatekaappiasi. Se myös vähentää todennäköisyyttä, että kyllästyt valitsemalla saman värin päivästä toiseen. Toki sinun tulee muistaa myös oma tummuusasteesi, kun valitset yleisiä värejä itsellesi.


Mistä tiedät, mikä näyttää todella hyvältä päälläsi?


Ehkä olet onnekas ja sinulla on henkilökohtainen stylisti, joka voi auttaa sinua päättämään, mitkä väriyhdistelmät näyttävät sinulla parhaimmilta ja mitä tulisi välttää. Kaikilla ei kuitenkaan ole henkilökohtaista stylistia. Lisäksi jotkut ihmiset ovat luonnostaan parempia valitsemaan heitä imartelevia vaatteita kuin toiset.


Jos sinulle ei ole koskaan kerrottu, kuinka valita väriyhdistelmiä, jotka tasoittavat ihoasi, saatat tuntea, ettet tiedä kenen puoleen kääntyä. Jos näin on, se on ihan okei. Voit tehdä erilaisia kokeiluja selvittääksesi, mikä näyttää päälläsi hyvältä ja mitä värejä sinun pitäisi välttää.


Kuinka tehdä päätös?


Yksi parhaista asioista, jonka voit tehdä, on löytää itsestäsi valokuva, jossa päälläsi on poolopaita tai jotain vastaavaa.


Miksi sen pitää olla juuri poolopaita? Aloittelijoille tiedoksi, että poolopaita ei ole se imartelevin asia, jota ihminen voi käyttää – itselleni se ei sovi millään muotoa! Tämä ei silti tarkoita, että kaikki poolopaidat olisivat huonoja. Ajattele siis, että testaat vain väriä sen sijaan, että mietit, sopiiko poolopaita sinulle vai ei.


Todellinen syy siihen, että tämä toimii testaamiseen niin hyvin, on se, että poolopaita on hyvin lähellä kasvojasi. Tämä tarkoittaa, että näet itsekin helposti, sopiiko tämä väri sinulle vai saako se sinut näyttämään siltä kuin et olisi nukkunut viikkoon.


Jos poolopaita voi auttaa sinua päättämään, näyttääkö jokin väri hyvältä, tarkoittaako se, että sinun pitäisi ostaa poolopaita jokaisessa näistä väreistä ja kokeilla sitten niitä kaikkia? Ei tietenkään. Se ei olisi ekologista, eikä se vaikuttaisi paljoakaan vaatekaappiisi. Sen sijaan voit käyttää tekniikkaa nähdäksesi, miltä näyttäisit eri väreissä.


Näin se toimii:


Ota yksi valokuva itsestäsi ja muuta sitten valokuvassa käyttämäsi paidan väriä kuvankäsittelysovelluksella (löytyy esimerkiksi Playkaupasta). Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, miltä näyttäisit punaisella vs. Teal tai Taupe vs. Navy. Se on tavallaan kuin ne sovellukset, joiden avulla voit kokeilla erilaisia ​​kampauksia ilman, että käyt kampaajalla ja hankit kyseisen kampauksen (vaikka tämä appi Hair try-on - hair styling). Ainoa ero on, että tässä tapauksessa muutat yksinkertaisesti poolopaitasi väriä virtuaalisesti päättääksesi, mitä värejä sinun tulisi harkita uusimmissa vaatteissasi.


Jos löydät jotain, jota todella rakastat ja tiedät, että näytät hyvältä, pysy siinä. Voit ostaa useita eri värivaihtoehtoja kyseisestä väristä ja sisällyttää ne vaatekaappiisi. Toisaalta on myös oikein päättää, että joku tietty väri ei saa sinua näyttämään hyvältä, jolloin kannattaa lopettaa sen sisällyttäminen vaatekaappiisi. Jokaisella on tiettyjä värejä ja sävyjä, jotka todella imartelevat heitä ja toisia, jotka saavat heidät näyttämään väsyneiltä tai uupuneilta. Tämän seurauksena ei ole mitään syytä huolestua, kun huomaat, että tietyt värit eivät sovi sinulle. Tee vain muistiinpano siitä mieleesi tai paperille ja siirry sitten johonkin, joka sopii sinulle paremmin.


Vielä parempi, varsinkin jotain erikoistilaisuutta varten on se, että investoi Lumoudu väreistäsi -värianalyysiin, jotta sinulla on koko iso väripaletti, joka antaa sinulle luottamusta valintoihisi.

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Saat joka viikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.Lumoudu väreistäsi


Tyylilady

Värit, jotka sopivat periaatteessa kaikille
PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.

202 katselukertaa2 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

bottom of page