top of page
  • Writer's pictureJaSie

Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin?

Nuorempi versio itsestäni todennäköisesti pyörittelisi silmiään nykyiselle itselleni, kun sanon, että kapselivaatekaappi todella muuttaa elämän! Vain muutama vuosi sitten olin vielä töissä ravintolapäällikkönä ja piti saada aina uusi asu jokaiseen tapaamiseen, mitä minulla oli asiakkaiden kanssa – perustelin sen, koska "rakastan vaatteita" niin paljon!


Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin

Voin kertoa, että pukeutumisesta on tullut paljon yksinkertaisempaa! Käytän jo samoja vaatteita säännöllisesti, mutta, kun sinulla on täydellinen kokoelma perusvaatteita, jotka toimivat yhdessä, et todennäköisesti kyllästy pukeutumiseen ja pystyt todella leikkimään vaatteiden kanssa saadaksesi eri näköisiä asuja.


"Oletko sinä valmis siirtymään eteenpäin?"

Sitten on aika olla oma vaatekaappikonsulttisi.


Kapselivaatekaapin rakentaminen ei ole mitään rakettitiedettä, sen pystyy tekemään jokainen, jos vain tietää muutaman perusasian.


Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin kerralla kuntoon? Kurkkaa silloin tämä.


Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin

Tässä postauksessa kerron sinulle kapselivaatekaapin perusasioita, jotka voit ottaa käytäntöön koska tahansa.



Mikä tekee jostakin kapselivaatteen?


Se on jotain klassista ja suhteellisen neutraalia, jota voidaan käyttää kerta toisensa jälkeen ja asustaa monin eri tavoin. Kun luot omaa kapselivaatekaappiasi, olitpa ostamassa täysin uusia asusteita tai katsomassa, mitä sinulla on jo kaapissasi, valitse komponentit, jotka ovat yksinkertaisia. Muista, että ne ovat vaatekaappisi perusta.

 

Ensimmäinen askel on lajitella tarpeettomat kohteet - ne, joista et pidä, eivät sovi päällesi eivätkä tee sinulle oikeutta. Jäljellä ovat vaatteet, joita rakastat ja ne, jotka rakastavat sinua!

 

Opit olemaan nirso ja ostat vain, jos "Tarvitset sitä kipeästi ja rakastat sitä mielettömästi!"

 

Kun ostat vain sinulle sopivia ja sinun näköisiä vaatteita, rakennat pian pienen kokoelman vaatteita, jotka sopivat täydellisesti sinulle ja elämäntyyliisi.

 

Jos vaate ei tunnu kelpaavan, ei kannata kuluttaa kovalla työllä ansaittuja rahojasi!

 

Kapselivaatekaapin rakentamisen säännöt

 

Laatu, ei määrä

 

Osta parhaat vaatekaappisi perusvaatteet, joihin sinulla on varaa. Laadukkaat vaatteet kestävät pidempään ja säilyttävät ulkonäkönsä. Yksi laadukas tuote nostaa muiden ilmettä.


Sijoita korkealaatuisiin vaatteisiin. Kapselivaatteet ovat asioita, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Suurin osa kapselivaatteistasi on tuhlauksen arvoisia – korkealaatuiset kengät, puvut ja päällysvaatteet voivat kestää vuosia. Koska kapselikokoelma on tarkoitettu käytettäväksi jatkuvasti, ideana on, että sinun ei tarvitse jatkuvasti vaihtaa huonolaatuisia tuotteita. Ole säästäväinen trendikkäimmissä vaatteissa - niissä, jotka ovat perusasujesi päällä kerroksittain- ja säästä rahaa vaatekaappisi perustuksiin.

 

Vähemmän on enemmän

 

Sen sijaan, että vaatekaapissasi olisi paljon vaatteita, joista monia et käytä koskaan, valitse vähemmän monipuolisia vaatteita, joita käytät enemmän.

 

Neutraalien sääntö

 

Neutraalit sävyt ovat klassisia ja ajattomia. Kun ne muodostavat vaatekaapin selkärangan, se vie sinut kaudesta toiseen. Jokaisena vuodenaikana voidaan lisätä edullisia, värikkäitä muotituotteita - toppeja, puseroja, huiveja.


Valitse siis murrettuja värejä. Tämä on perustasi. Haluat varmistaa, että kapselin palaset ovat ajattomia. Värit ovat usein trendikkäitä ja voivat päivittää vaatteitasi. Pidä kapselikokoelmasi kohtalaisen neutraalina, koska sen värit eivät saa koskaan mennä pois muodista.


Ei sovi muotiin

 

Prioriteettisi on oltava täydellinen istuvuus. Pukeudu vartalonmuotosi mukaisesti ja opi käyttämään vaatteitasi viisaasti - korosta kehosi muodon positiivisia puolia ja poista negatiiviset puolet.


Jos aiot käyttää jotain vaatetta koko ajan, sen pitäisi istua hyvin ja tuntua mukavalta. Varmista, että pidät leikkauksesta.


Onko V-kaula-aukko vai O -kaula-aukko enemmän sinua? Onko venepääntie enemmän sinua? Onko poolokaulus enemmän sinua?


Löydä itsellesi parhaiten sopiva siluetti kokeilemalla useita vaatteita ja osta sitten "voittaja". Jokaisen vartalon muoto on erilainen, joten on tärkeää löytää vaatteet, jotka todella imartelevat vartaloasi ja tuntuvat mukavalta päälläsi.


Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin?

 

Ehkä luulet, että jatkuva vaatekaapin järjestäminen kuulostaa houkuttelevalta, mutta se ei ole sellaisen naisen hommaa, joka on huolissaan ulkonäöstään - pikemminkin päinvastoin.

Hyvin suunniteltu pohja antaa sinun onnistua missä tahansa projektissa ja "vaatekaappisi" kokoaminen elämäntyylistäsi riippumatta antaa sinulle samanlaisen vapauden.


Voit unohtaa vaatteet ja keskittyä käsillä olevaan, ainutlaatuiseen elämään - katsoa, tuntea ja suoriutua parhaimmillasi.


Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin

 

Siisti ulkonäkö kertoo älykkäästä mielestä...

 

  • Pukeudu haluamiisi vaatteisiin, älä siihen, mitä sinulta odotetaan!

  • Sijoita itseesi ja impulssiostoista tulee menneisyyttä - toimi tehokkaasti säästääksesi AIKAA ja RAHAA!

  • Suunnittele uuden kauden alussa pari peruspalaa lisää vaatekaappiisi, jotta kaikkia vaatteita voi sekoittaa keskenään ja vaatekaappisi tuntuu muodikkaalta ja raikkaalta.

 

1 Valitse neutraalit sävyt, jotka sopivat omaan väritykseesi

 

  • Valitse 2 tai 3 neutraalia sävyä, jotka sopivat väritykseesi ja vaatekaappisi selkärangaksi - neutraalit sävyt ovat klassisia eivätkä koskaan vanhene, kun taas muodin värit vaihtuvat joka kausi. Beigen, ruskean, sinisen, harmaan ja mustan sävyt sopivat aina hyvin yhteen, mutta jos tiedät omat värisi, valitse omat parhaat neutraalit sävysi.

 

2 Osta parasta, johon sinulla on varaa

 

  • Jos aloitat täysin tyhjästä, paras ostos on 3-osainen puku - jakku, housut ja hame. Lisäksi voit ostaa toisen puvun samoilla spekseillä, mutta erivärisenä. Ja kun puhun puvusta, ei se välttämättä tarkoita klassista housupukua, vaan oman tyylisi mukaista ”pukua”. Jos sinun tyylisi on farkku, ostat siis farkkujakun, farkut ja farkkuhameen.


  • Toinen puku voi olla jotain muuta, mutta sen on oltava sinun näköisesi ja tyylisi mukainen. Katso kuitenkin, että ostamasi puvut ovat laadukkaita eikä mitään muotivaatteita, sillä niiden tulee kestää aikaa.


  • Lisäksi pari tyyliisi sopivaa vaaleaa puseroa tai paitapuseroa. Yleensä suositellaan valkoista silkkipuseroa, mutta ei minullakaan ole koskaan sellaista ollut ja hyvin olen pärjännyt. Myös puseroiden tulee siis olla oman tyylisi mukaisia, jotta ne eivät jää vain kuolemaan vaatekaappiisi. Muista myös puseroissasi laatu, jotta ne kestävät useamman vuoden.


  • Takki tai sadetakki, joka sopii kaiken päälle.

 

  • Hyvin istuva mekko, joka sopii sävyltään molempien jakkujen kanssa, on bonus, se vie sinut lounaalle tai illalliselle tilaisuudesta toiseen.

 

  • Jos käytät jo olemassa olevaa vaatekaappiasi vaatekaappimuokkauksen jälkeen, käy läpi jokainen kohde vuorotellen ja päätä, sopiiko se hyvin muihin vaatteisiisi ja omiin väreihisi. Imarteleeko se vartaloasi ja jos laatu on riittävän hyvä, säilytätkö sen vai vaihdatko sen, kun mahdollista.

 

3 Noudata perussuunnitelmaa

 

Tässä on hyvä kokoelma tavoitella aluksi, mikäli aloitat täysin nollasta.


  • 2 jakkua ja 2 hametta, jokaisen kappaleen tulee olla vaihdettavissa toisen kanssa.

  • 2 paria housuja - mieluiten yhteensopivat hamepuvun kanssa

  • 1 tavallinen mekko -  paras on kotelomekko, joka voidaan yhdistää molempien jakkujen kanssa ja pukeutua joko vapaa-aikaan tai juhliin asusteita vaihtamalla

  • 1 valkoinen/vaalea paita - valitse naisellisempi ja juhlallisempi ilme - viskoosia tai parempaa silkkiä.

  • Takki/sadetakki - mieluiten irrotettavalla lämpimällä vuorilla käytettäväksi ympäri vuoden.

 

LISÄÄ

  • 5 tai 6 yläosaa, jotka ovat yhteensopivia molempien pukujen kanssa, jotta sinulla on yhdistelymahdollisuuksia.

  • 1 hyvin leikatut farkut - imarteleva istuvuus - mikäli käytät

  • 2 neuletakkia - vähemmän muodollinen kuin takki

 

4 Työskentele aluksi sen kanssa, mitä sinulla on

 

  • Työskentele aluksi sen kanssa, mitä sinulla on ja tunnista ilmeiset puutteet

  • Aloita kapselivaatekaappisi rakentaminen hyödyllisimmistä vaatteista

  • Pyri ostamaan tai vaihtamaan yksi tuote kerrallaan, jolloin budjetti mahdollistaa laadun säilyttämisen

  • Varmista, että kaikki, mihin käytät rahaa, täyttää tehtävänsä. Sen tulee:

o   sopia sinulle hyvin

o   harmonisoida luonnollista väritystäsi

o   saada sinut tuntemaan olosi hyväksi ja näyttämään hyvältä

o   sopia hyvin vaatekaappiisi ja elämäntyyliisi

o   ja sopia yhteen vähintään 3 muun vaatteen kanssa (mieluiten kaikkien)

 

5 Suunnittele asusteiden vaihto/ostaminen samalla tavalla

 

Laadukkaat asusteet ovat yhtä tärkeitä kuin sijoitus vaatteisiin ja kertovat paljon ihmisestä, joka olet.

 

Päätä ostaa yksi esine kerrallaan klassisissa tyyleissä ja neutraaleissa sävyissä – mutta käytä rahasi vain sellaisiin tuotteisiin, joissa tunnet olevasi ylpeä käyttäessäsi vaatetta pitkällä aikavälillä.

 

Vain yksi korkealaatuinen asuste nostaa koko asun ilmettä. Tee oma prioriteettilistasi, mutta vähintäänkin nämä:


  • hyvät nahkaiset kengät ja saappaat

  • laadukas kello ja hyvät helmi- tai nappikorvakorut

  • nahkainen salkku tai muu iso käsilaukku - muista suhteuttaa kokoosi

  • pieni iltalaukku, joka mahtuu ison laukun sisälle

  • hyvä kynä ja muistilehtiö tekevät aina hyvän vaikutelman

  • nahkavyöt tekstuurilla mielenkiintoa lisäämään

  • pari kaunista silkkihuivia pehmeyttä lisäämään

 

6 Lisää asusteet ja värit

 

Kun lisäät vaatekaappiisi asusteita ja erilaisia yläosia, alat puhaltaa elämää asuihisi. Aluksi sinun on käytettävä olemassa olevaa kokoelmaasi toppeja, puseroja, huiveja jne. lisätäksesi väriä ja mielenkiintoa, mutta ajan myötä voit korvata ne laadukkaammilla tuotteilla.

 

"Aina on myös mahdollisuus naiselliselle hohdolle - kirkkaammille sävyille, muodikkaille väreille, naisellisille ”hömpötyksille” – sillä voit käyttää niitä edullisesti toppeihin, huiveihin tai jopa huulipunaan!"

 

Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin kerralla kuntoon? Kurkkaa silloin tämä.


Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin

Mikäli tarvitset apua vaatekapselien luomiseen, ota rohkeasti yhteyttä.


Tai jos edelleenkin tarvitset apua värivuodenaikasi määrittelyyn, varaa itsellesi joko henkilökohtainen analyysi tai verkkoanalyysi.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös Täydellisen tyylin työkalut -uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.



Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady

Haluatko rakentaa kapselivaatekaapin





PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi).


Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.

 

 

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page