top of page
 • Writer's pictureJaSie

Juhlapukeutuminen – Miten löydät täydellisen juhlamekon?

Kevät ja alkukesä on juhlien aikaa – on Vappua, Äitienpäivää, lakkiaisia, koulusta valmistujaisia ja ihania kevät- ja kesähäitä yms. Onko sinulla tulossa juhlia tai häitä?


"Ja mitähän sitä pukisi päällensä juhliin?"

Tämä on se iänikuinen kysymys, minkä olen itse tehnyt itselleni koko elämäni ajan ja minkä kuulen jatkuvasti asiakkaideni suusta. Tämä on iänikuinen ongelma! Miksi se viime vuoden juhlien mekko ei käy? Ok, ymmärrän kyllä, että vaihtelu virkistää ja mallitkin muuttuvat.


Miten löydät täydellisen juhlamekon?

Luulisi, että kauniin juhlamekon löytäminen on helppoa, mutta valitettavasti näin on harvoin. Liikkeissä on usein vähemmän vaihtoehtoja kuin haluaisimme. Onneksi on nettikaupat.


Mikäli satut olemaan ”juhlakalun” tai morsiamen tai sulhanen äiti - joka on usein enemmän näkyvillä - täydellisen mekon löytäminen tuntuu aivan erityisen tärkeältä, eikö? Mutta jätän tämän käsittelyn johonkin muuhun artikkeliin ja keskityn tässä juhlapukuihin, joita voisit käyttää juhlien vieraana. Myös muodolliset juhlat jätetään tällä kertaa rauhaan, sillä niissä on aivan omat pukeutumissääntönsä.


Mitä ainutlaatuista kevään juhla-asuissa on?


Kevät merkitsee elämän paluuta luontoon ja tämä iloinen ja energinen aika vuodesta heijastuu myös pukeutumiseen – erityisesti juhlatilaisuuksiin. Keväällä leikitään kauden kirkkailla väreillä, ilmavilla materiaaleilla ja leikkisillä, luonnon inspiroimilla printeillä. Kukilla, röyhelöillä ja muilla romanttisilla piirteillä leikkiminen kuuluu kevään ja alkukesän juhliin.


Miten löydät täydellisen juhlamekon?
Kukallisia juhlamekkoja.

Toisin kuin talvella, keväällä vaaditaan usein vähemmän muodollista estetiikkaa. Vierailla on enemmän vapautta käyttää erilaisia värejä ja kuvioita, erityisesti ulkojuhlissa. Lisäksi raskaat talvella suositut materiaalit, kuten sametti, tulisi vaihtaa kevyisiin kankaisiin, kuten esimerkiksi sifonkiin. Mutta, mikäli juhlan järjestäjä on kutsussaan erityisesti ohjeistanut käyttämään muodollista pukeutumista - frakkia tai mustaa pukua ja naisella sen mukaista mekkoa - sinun tulee käyttää sitä.


Asia, joka kannattaa ottaa huomioon pukeutumisessa, on kevään sää. Sijainnistasi riippuen sääolosuhteet voivat olla hyvin erilaiset aikaisin keväällä ja alkukesällä. Suomessakin pohjoisessa on vielä yli puoli metriä lunta huhtikuussa, kun etelässä jo krookukset kukkivat. Ehkä tärkeämpää keväällä kuin muina vuodenaikoina, on hyvä idea seurata säätä, varsinkin kun otetaan huomioon, että useimpiin kevään ja alkukesän juhliin sisältyy usein myös ulkoiluelementtejä.


Mihin väreihin pukeutua kevään juhliin?


Jos olet kirkkaiden ja rohkeiden sävyjen ystävä, nyt on sinun aikasi loistaa. Kevät edustaa iloa ja rakkautta, joten kyse on kukista ja punaisen, vaaleanpunaisen, sinisen, violetin ja vihreän sävyistä. Värivuodenajoista Kevät – ilman muuta – ja Talvi voivat käyttää kirkkaita ja puhtaita värejä mielin määrin. Talven värit ovat kuitenkin viileitä ja Kevään värit lämpimiä. Tietenkin, jos tunnet olosi mukavammaksi vähemmän huomiota herättävässä asussa, on muitakin vaihtoehtoja olemassa.


Klassiset pastellivärit ovat aina kevään perusväri. Ja pastellivärithän ovat parasta mahdollista Kesä –vieraalle, kun vaan muistat pitää värit viileänä. Syksyllä on yleisesti murretut ja aika tummat värit paletissaan, mutta yritä välttää syksyn tummimpia sävyjä, kuten smaragdinvihreää ja viininpunaista, jotka eivät perinteisesti ole kevään juhlavärejä. Syksylle löytyy kyllä vaaleampiakin sävyjä käytettäväksi.


Miten löydät täydellisen juhlamekon?
Röyhelöisiä juhlamekkoja pastelliväreissään.

Mietitkö, minkä värisen puvun pukisit kevään juhliin?


Sininen on loistava värivalinta kevään juhliin monipuolisuutensa vuoksi ja jonkun sävyinen sininen löytyy myös kaikkien värivuodenaikojen paletista. Värikkäät puvut vähemmän kylläisissä sävyissä - herkkä laventeli tai viileä salviavihreä - ovat myös hyviä vaihtoehtoja erityisesti kevään päiväpukuihin sekä vaaleammat harmaan sävyt. Jos haluat enemmän näyttävyyttä pukeutumiseesi ja hieman omaperäisempää, harkitse kukkakuvioyhdistelmän käyttämistä.


Miten löydät täydellisen juhlamekon
Eri värivuodenaikojen sinisiä.

Voiko mustaa käyttää kevään juhlissa?


Vuosittainen paluu vaaleisiin ja ilmaviin sävyihin herättää kysymyksen: Voiko kevään juhlissa käyttää mustaa? Oma vastaukseni on kyllä. Mustaa voidaan käyttää virallisissa juhlissa – jopa häissä -, vaikka ne olisivat keväällä tai kesällä. Mikäli käytät mustaa mekkoa kevään juhlissa, kannattaa valita lyhyempi musta mekko pidemmän tyylin sijaan. Ja totta kai valitset vähän värikkäämpiä asusteita.


Miesten pukujen suhteen on vielä enemmän vapautta. Juhlissa ei todellakaan ole kiellettyä käyttää mustia pukuja. Tämä klassinen vaihtoehto toimii niin häissä kuin muissakin juhlissa ympäri vuoden, ja se on usein suositeltu puolivirallisissa ja muodollisissa juhlissa. Toki musta puku on miehellä juhlava, mutta hekin voisivat vaihtaa keväällä hiukan kevyemmän väriseen – siniseen, harmaaseen tai jopa melkein valkoiseen – pukuun.


Mitä mieltä sinä olet miehen puvun väristä kevään ja kesän juhlissa?

Miten löydät täydellisen juhlamekon?
Tyylikäs juhlamekko aikuiselle naiselle.

6 asiaa, jotka on otettava huomioon juhla-asua valittaessa


1. Sijainti

 • Missä juhlat ovat?

 • Sisällä vai ulkona, vai onko mahdollisuus molempiin?

 • Etelässä vai pohjoisessa?

 • Meren tai järven läheisyydessä (tuulisuus) vai sisämaassa?

 • Kirkkojuhlat ovat tyylikkäimpiä juhlia

 • Puutarhajuhlat ovat vähemmän tyylikkäät kuin suuren hotellin upea juhlasali.

 • Rantajuhlissa ei yleensä ole nihkeää protokollaa.


2. Sää

 • Mihin aikaan päivästä juhlat ovat?

 • Päivällä auringonpaisteessa vai illan viileydessä?

 • Oletko suurimman osan ajasta ulkona vai sisällä?

 • Oletko joku, jolla on aina lämmin tai aina kylmä?

 • Viihdytkö mukavammin huivin tai jakun kanssa?


3. Mekon pituus

 • Polvimittainen pituus eli niin sanottu cocktail –pituus on tyylikkäin valinta mekollesi

 • Rannalla pidettäviin juhliin voit valita myös maxipituisen mekon


4. Väri

 • Käytä väriä, mutta muista oman värivuodenaikasi värisäännöt – tällöin loistat parhaimmillasi.

 • Vältä mustaa ja valkoista – mustaa, jos juhlasi eivät ole muodolliset ja valkoista, mikäli juhlasi ovat häät.


5. Kangas

 • Ajattele tyylikkäitä kankaita, jokin hieman kiiltävä tai läpinäkyvä saa sinut näyttämään pukeutuneemmalta ja hienostuneemmalta.

 • Pitsit ovat aina suosiossa

 • Ajattele asusi hienostuneisuutta – häät ovat aina ykköstason tilaisuus.


6. Asusteet

 • On aika loistaa. Kengät ja laukku, jossa on bling blingiä.

 • Kimaltelua korvissa ja kaulassa.

 • Älä unohda myös juhlasormusta tai pinoa rannekoruja.

 • Ota pieni juhlalaukku (clutch), jätä tavallinen käsilaukkusi kotiin.

 • Katso oikeanlaiset kengät juhliisi – ulkojuhlissa stiletot uppoavat niin hiekkaan kuin nurmikkoon.


Miten löydät täydellisen juhlamekon?
Pitsisiä juhlamekkoja

Mitkä ovat sudenkuopat ja mahdolliset ratkaisut mekon löytämiseksi tuleviin juhliin?


Vaikka tiedänkin, että etsit jo täydellistä väriä ja istuvuutta, esiin tulee muita näkökohtia, jotka voivat heikentää rohkeita pyrkimyksiäsi.


1. Aloita ajoissa


Koskaan ei ole liian aikaista etsiä pukuasi. Kyllä, saatat löytää (ja se on iso jos!) mekon kuukaudessa, jos löydät sellaisen suoraan vaatekaupan telineestä. Mutta, jos sinun on tilattava mekko jostakin tai odotettava uusia tulokkaita saadaksesi oikean värisen tai tyylisen mekon, jossa tunnet olosi hyväksi, tarvitset enemmän aikaa. Puhumattakaan siitä, ettet halua olla epätoivoinen tai stressaantunut juhlien lähestyessä. Lisää haastetta voi tulla, mikäli vartalonmuotosi on sellainen, että tarvitset leikkauksiltaan määrätyn mallisen mekon.Yksi asia, joita kuulen asiakkailtani, jotka lykkäävät mekon etsimistä myöhemmäksi, on se, että he suunnittelevat laihduttamista. Hyvin tyypillistä meille naisille, eikö vain? Älä missään nimessä odota sen takia. Mitä, jos et laihdu? Tai entä jos odotat, laihdutat etkä sitten löydä haluamaasi mekkoa (tämä on todellinen huolenaihe!)? Ja vaikka laihdutkin, räätäli voi muokata aiemmin ostamaasi mekkoa sopivaksi.


"Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, äläkä ala laihduttamaan juhlia varten, sillä se lisää vain stressiä."

Mekon löytämisen lisäksi sinun tulee myös asustaa se, valita kengät, löytää laukku ja korut. Saattaa olla, että joudut jopa varaamaan aikaa räätälöintiin. Mekon löytäminen on vasta alkua, joten lisäajan salliminen tekee kaikesta rennompaa.


Viimeinen asia, jota tarvitset, on lisää huolia jo ennestään intensiiviseen, vaikkakin jännittävään päivään.


2. Shoppaile uusissa paikoissa/liikkeissä


Joskus perinteiset tavaratalot voivat tulla loistavasti apuun. Avainsana tässä on joskus! Ja toisinaan, kun olet kokeillut loputtoman valikoiman mekkoja, voit silti tuntea, ettei mikään toimi tai saa sydäntäsi laulamaan. Tässä voi auttaa etsiminen tavallisten myymälöiden ulkopuolelta.


Suomessa on paljon juhlapukuihin erikoistuneita liikkeitä, joten kokeile myös niitä jumalaista mekkoa etsiessäsi. Artikkelin mekkojen kuvat ovat suomalaisista nettikaupoista napattuja.


Erikoisliikkeistä löytyy usein upeita mekkoja eri väreissä ja koossa kuitenkin kohtalaisen edulliseen hintaan ja sellaisia, joita ei löydy perinteisistä tavarataloista. Tai ainakin sellaisia, että joka tytöllä ei ole päällään samanlaista juhlamekkoa.


Yksi mekko vai monta mekkoa!


Onko sinulla tulossa useita tapahtumia tai häitä, etkä halua kuluttaa omaisuuksia asuihisi?


Mikset harkitsisi yhden hyvän perusasun käyttämistä kaikissa juhlissa ja sen asusteiden vaihtamista muuttaaksesi pukua eri tilaisuuksiin - riippuen osallistumasi tapahtuman tyylistä ja muodollisuudesta. Asusteita muuttamalla teet puvustasi täysin uudenlaisen.Miten löydät täydellisen juhlamekon?
Tyylikkäitä juhlamekkoja, jotka menevät juhlista juhliin ja vuodesta toiseen.

Kuvassa yllä on erittäin mukavia ja tyylikkäitä juhlamekkoja, joita voit asustaa joka juhliin eri lailla. Osta omaan värivuodenaikaasi - ja tietenkin mekon väriisi - sopivia asusteita, joita voit käyttää myös muiden vaatekaappisi asujen kanssa. Ekologista eikä vaatekaappisi täyty turhista, väärän värisistä asusteita.


Vaikka haluatkin olla kauneimmillasi ja loistaa tulevissa juhlissasi, muista kuitenkin, että sinä et ole juhlan päätähti! Pidä siis huoli, että "juhlakalu" ei jää sinun varjoosi.


Juhlat ovat erityisiä ja ne jäävät valokuviin ikuisesti. Noudata yllä olevia ohjeita ja vietä ihanaa aikaa tutkiessasi mahdollisuuksia ja valitsemalla juuri sinulle täydellistä mekkoa!


 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady


PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.

Kuvat


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page