top of page
 • Writer's pictureJaSie

Miten valitset oikean värisen uimapuvun?

Kesä on täällä ja useimmille ihmisille se tarkoittaa, että on aika aloittaa uuden uimapuvun tai bikinien ostaminen. Saatatkin miettiä, minkä värinen uimapuku näyttäisi päälläsi parhaimmalta.


Uimapuvun ostaminen voi olla monille meistä hankalaa! Voi olla jo tarpeeksi vaikeaa valita oikea uimapuvun siluetti korostamaan luonnollisia muotojasi, mutta entäpä väri? Sitä onkin pohdittava enemmän.

Miten valitset oikean värisen uimapuvun

Sinulle uimapuvun käyttäminen voi tuntua jopa erittäin paljastavalta, joten värin löytäminen - joka vetää huomion pois kehostasi ja siirtää sen kasvoihisi - on loistava tapa tuntea olosi paljon itsevarmemmaksi.


Sinun ihonvärisi on erilainen kuin muiden, joten se, mikä näyttää hyvältä jollakin toisella, saattaa näyttää erilaiselta sinulla. Ilman muuta haluat näyttää parhaalta mahdolliselta rakastamassasi uimapuvussa, jotta sinulla on itseluottamusta uima-altaalla tai järven rannalla.


Mitä opit tästä postauksesta?


Tässä postauksessa haluan kertoa sinulle,


Miten silmät liittyvät uimapuvun väriin?


Usein uimapukua ostaessaan viimeinen asia, mikä käy monen naisen mielessä, on se, minkä värin he valitsevat uimapukuunsa. Hyvin usein valitaan musta, vaikka se onkin imarteleva vain todella harvoille. Muista, että vain Talven väripersoonalle sopii musta kasvojen lähelle.


Miksi et valitsisi sellaista väriä, joka tuo silmiesi värin esiin ja saa niiden värin näyttämään voimakkaammalta? Värin, joka saa silmäsi pompsahtamaan esiin! Silmiesi väri on yksi parhaista väreistäsi.


Löytääksesi parhaan uimapukuvärisi – katso siis syvälle silmiisi – merkitse näkemäsi hallitsevat värit muistiin ja etsi sitten uimapukuja, jotka jäljittelevät tätä väriä. Huomaat, että kun pidät väriä lähellä kasvojasi ja katsot peiliin – tämä sinun värisi tekee silmiesi väristä intensiivisemmät ja pompsahtavammat.


"Jos katson silmiisi, en katso reisiisi"


Silmiesi väri on todella hyvä valinta, koska väri keskittää huomion ylöspäin kasvoihisi. Yksinkertainen temppu, mutta niin helppo – ja loppujen lopuksi – saat uimapuvun, joka on paljon imartelevampi kuin, jos olisit valinnut tuon tylsän perusmustan!

Miten valitset oikean värisen uimapuvun

Mikä on ihosi pohjasävy?


Ihon pohjasävyn tunteminen on ratkaisevan tärkeää, sillä se heijastaa sitä, kuinka luonnollinen ihosi reagoi tiettyihin väreihin. Ihonvärisi voi muuttua ajan myötä, mutta pohjasävysi ei. Yksinkertainen tapa kuvata sitä – ihosi väri on kuin maali ja pohjasävysi on maalattava kangas.


Joten sen sijaan, että ryhtyisit ruiskurusketukseen tai valkaisuvoiteisiin, pohjasävyn tunteminen auttaa sinua tuomaan esiin jo olemassa olevan luonnollisen hehkun.


Yleinen väärinkäsitys on, että vaalea iho on viileä ja tumma iho lämmin. Kylmiä ja lämpimiä sävyjä varten on kuitenkin olemassa kokonainen spektri.


Olipa ihosi väri vaalea, keskivaalea, oliivinvihreä tai tumma, ihosi pohjasävy määrittää, mitkä värisävyt korostavat luonnollista ihoasi. Ihon pohjasävy on täysin eri asia kuin ihosi väri. Ihosi sävy voi auttaa sinua päättämään, näyttääkö siisti laivastonsininen uimapuku sinulle paremmalta kuin kirkkaan sininen uimapuku.


Oletko koskaan kuullut meikkigurujen heittelevän ympärilleen sellaisia sanoja kuin "norsunluu", "beige" tai "eebenpuu"? Nämä ovat muutamia sanoja, jotka viittaavat ihosi väriin. Maailmassa on tuhansia erilaisia ihonvärejä. Mihin alueelle tummasta kaikkein vaaleimpaan sinä kuulut?


Punainen, pinkki, keltainen, oranssi vai turkoosi uimapuku? Vastaus riippuu paljon ihonväristäsi. Uimapukuja on saatavilla kaikissa eri väreissä, jotka täydentävät monenlaisia ihonvärejä. Löytääksesi upean ja ihonsävyllesi hyvin sopivan uimapuvun värin, sinun on ensin selvitettävä, onko ihosi pohjasävy lämmin, neutraali vai viileä.


Vaaleimmasta vaaleasta norsunluun väriin, beigeen ja eebenpuuhun, nämä ovat vain muutamia sävyjä, joita ihosi voi olla. Alasävysi voi olla joko viileä tai lämmin ja voit helposti selvittää esimerkiksi koruja katsomalla, kumpi olet.


Tässä on muutamia tapoja löytää pohjasävysi


Korut


Oletko huomannut, millaiset korut näyttävät ihollasi parhaalta? Jos sinusta tuntuu, että näytät paremmalta kultakoruissa, sinulla on luultavasti lämmin ihonsävy. Jos hopea sopii mielestäsi paremmin, on sinulla todennäköisesti viileä ihonsävy. Näytätkö hyvältä molemmissa? Silloin sinulla on todennäköisesti neutraali ihonsävy.


Kulta imartelee lämmintä pohjasävyä, kun taas hopea näyttää parhaimmalta viileässä pohjasävyssä.Miten valitset oikean värisen uimapuvun

Paperi


Puhdista kasvosi, poista kaikki meikkijäämät ja odota 15 minuuttia. Käytä luonnonvaloa. Pidä valkoista paperia kasvosi vieressä ja katso peiliin. Jos ihollasi on keltainen sävy paperin vieressä, ihosi sävy on lämmin; sävysi on viileä, jos se näyttää hieman siniseltä tai ruusuiselta. Jos ihosi ei ole selvästi keltainen eikä sininen, pohjasävysi on neutraali.


Kasvoillamme voi näkyä auringon tai tuulen aiheuttamia muutoksia, jotka voivat antaa väärän sävyn, joten ylimääräisenä tarkistuksena pidä paperia rinnan tai kaulan vieressä ja katso uudelleen.


Lämmin – Keltainen tai kultainen sävy iholla

Viileä – Sininen tai ruusuinen sävy


Aurinko


Miten ihosi reagoi auringolle altistuessaan? Kylmät ihonsävyt palavat ja muuttuvat punaisiksi melkein välittömästi. Lämpimät ihonsävyt ruskettuvat nopeammin, kun taas neutraalit ihonsävyt yleensä palavat ensin ja saavat sitten rusketuksen.


Verisuonet


Jotkut värianalyysien tekijät kertovat, että voit verisuoniasi katsomalla selvittää, oletko viileä vai lämmin, mutta se on täysin puppua ja jäännös jostakin 1980 –luvulta. Verisuonistasi et oikeasti näe ihosi pohjasävyä.


Mikä sinun pohjasävysi on?


Nyt, kun olet löytänyt oman pohjasävysi, voit katsoa alla olevista värivuodenajoista, mikä on oma värivuodenaikasi.


Kesäiset viileät ihonsävyt

 • Sinulla on sininen/vaaleanpunainen/sinipunainen ihonväri viileällä pohjasävyllä

 • Ihosi on vaalea ja melko väritön

 • Et rusketu juuri lainkaan, vaan palat punaiseksi ravuksi

 • Näytät parhaimmalta pastellisävyissä

Lue myös tämä: Värivuodenajat - Kesä


Talven viileät ihonsävyt:

 • Sinulla voi olla joko vaalea tai tumma iho, mutta sillä on viileä pohjasävy

 • Kasvoillasi ei ole voimakkaita värejä

 • Sinulla voi olla epätavallinen tai erottuva ulkonäkö

 • Näytät upealta mustassa

Lue myös tämä: Värivuodenajat - Talvi


Kevään lämpimät ihonvärit:

 • Iholla voi olla keltainen tai kultainen ihonväri ja pohjasävysi on lämmin

 • Sinulla on taipumus punastua ja/tai posket voivat olla ruusunpunaisena

 • Voit olla hyvin vaaleaihoinen

 • Voit olla myös tumma, sillä iho ruskettuu hyvin

Lue myös tämä: Värivuodenajat - Kevät


Syksyn lämpimät ihonvärit:

 • Sinulla ei ole koskaan ruusunpunaiset posket

 • Ihossasi on kultainen pohjasävy

 • Voi olla myös pronssimainen iho

 • Et näytä hyvältä, mikäli mustaa on kasvoja vasten


Lue myös tämä: Värivuodenajat - Syksy


Tummat ihon sävyt:

 • Ovat afrikkalaisia, länsi-intialaisia, aasialaisia, itämaisia tai latinalaisia sävyjä

 • Voi olla mahdollista käyttää tummempia värejä


Kun olet määrittänyt ihonsävysi, voit valita itsellesi miellyttävimmän uimapuvun värin. Yleissääntönä on, että valitse värit, jotka ovat kontrastia ihonvärisi kanssa. Jos olet rohkea ja haluat kokeilla väriyhdistelmiä, voit hyödyntää väripyörää.


Kun etsit värejä, jotka sopivat hyvin yhteen, valitse visuaalisesti samanlaiset tai vierekkäiset värit kiekolta. Valitse väriympyrässä toisiaan vastapäätä olevat vastavärit, jos haluat saada kirkkaan ja rohkean ilmeen. Voit esimerkiksi yhdistää punaisen bikiniyläosan vihreään bikinialaosaan.


Mikä väri toimii parhaiten sinulle?


Kun tiedät pohjasävysi, on aika nähdä, mitkä värit sopivat sinulle parhaiten!


"Perussääntö - valitse värit, jotka täydentävät pohjasävyäsi ja värit, jotka ovat kontrastisia ihosi sävyä vasten."

Pohjasävysi tunteminen auttaa sinua valitsemaan oikean värispektrin. Jos sinulla on esimerkiksi lämpimiä pohjasävyjä, sinun tulee valita värit väriympyrän lämpimämmältä puolelta. Toisaalta ihonvärisi tunteminen vastaa sävyä, jota sinun pitäisi käyttää.


Kuvittele tämä: nainen, jolla on lämmin pohjasävy (Kevät/Syksy) ja tumma iho, näyttäisi hyvältä vaaleankeltaisessa. Sama väri saattaa kuitenkin näyttää aivan hirveältä vaalealla henkilöllä, jolla on lämmin pohjasävy ja vaalea iho.


Tajusitko idean?


Minkä värinen uimapuku näyttää parhaalta vaalealla iholla?


Jos sinulla on vaalea iho – kuten suurimmalla osalla suomalaisista - etkä tiedä, mitä värejä valita, älä huoli. Vaihtoehtosi eivät ole niukat; on paljon värejä, jotka näyttävät hyvältä ihollasi! Kuten aiemmin todettiin, tärkeintä on luoda voimakas kontrasti, joten valitse yksiväriset uimapuvut syvemmissä ja tummemmissa sävyissä (tummuusastekontrasti) ja kylmemmissä sävyissä.


Parhaat värit vaalealle iholle


Miten valitset oikean värisen uimapuvun

 • Kirkas punainen

 • Smaragdin vihreä

 • Laivastonsininen

 • Oliivinvihreä

 • Tumma magenta

 • Burgundi

 • Pinkki/marjapuuro


Vältä – haalistuneita ja himmeitä värejä ja vaaleampia maanläheisiä sävyjä ja pastellisävyjä

Miten valitset oikean värisen uimapuvun

Minkä värinen uimapuku on imartelevin eri ihonsävyille?


Kuten jo todettiin, ihonsävyäsi täydentävät uimapukuvärit ovat imartelevimpia. Jos valitset oikean värin, se parantaa ulkonäköäsi, saa sinut erottumaan joukosta ja saa sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi ja rohkeaksi. Tässä on joitain värivaihtoehtoja eri ihosävyille:


Lämpimät ihonsävyt


Ihmisille, joilla on lämmin ihonsävy, vaaleat värit, syysvärit ja maanläheiset sävyt ovat parhaita. Tässä on muutamia harkittavia värimalleja:


Miten valitset oikean värisen uimapuvun

 • Vihreä

 • Lime

 • Tiilenpunainen

 • Kirkas koralli

 • Persikka

 • Ivory

 • Kulta

 • Oliivinvihreä

 • Lämmin keltainen


Vältä – haalistuneita, himmeitä ja viileitä värejä ja vaaleampia maanläheisiä sävyjä ja pastellisävyjä


Miten valitset oikean värisen uimapuvun

Viileät ihonsävyt


Pastellisävyt ja syvät jalokivisävyt, kuten alla olevat, olisivat ihanteellisia uimapukuvärejä niille, joilla on viileä pohjasävy:

Miten valitset oikean värisen uimapuvun

 • Turkoosi

 • Smaragdin vihreä

 • Safiirin sininen

 • Deep Purple

 • Laivastonsininen

 • Kirkkaanvihreä

 • Ruusupinkki

 • Laventeli

 • Vaaleansininen

 • Magenta


Vältä – lämpimiä värejä ja myös murrettuja sävyjä, jos olet erittäin vaalea

Miten valitset oikean värisen uimapuvun

Neutraalit ihonsävyt


Neutraalin ihonsävyn omaavat voivat kokeilla mitä tahansa haluamaansa väriä. Värit, jotka täydentävät sekä lämpimiä että kylmiä ihon sävyjä, näyttävät yhtä upeilta neutraaleilla ihosävyillä. Myös kaikki universaalit värit sopivat neutraalille iholle.

Miten valitset oikean värisen uimapuvun

 • Rubiinin punainen

 • Sinapinkeltainen

 • Luumu

 • Aprikoosi

 • Norsunluuvalkoinen

 • Vaaleanpunainen

 • Kirkkaanvihreä

 • Sininen

 • Aqua


Vältä – todella kirkkaita sävyjä. Pysy lähempänä keskitason värejä.Miten valitset oikean värisen uimapuvun


Miten valitset oikean värisen uimapuvun?


Uimapukujen ostamisen pitäisi olla helppoa, mutta niin ei aina ole. Kun ostat uimapukua, sinun on otettava huomioon vartalosi muoto, ihonväri, uimapuvun väri ja se, miltä uimapuku sinusta tuntuu. Mutta, koska olet nyt lukenut, miten valitset oikean värisen uimapuvun, on sinulla paljon helpompi mennä uimapukuostoksille.


Parhaat uima-asujen värit saavat sinut tuntemaan olosi yhtä upealta kuin näytät. Yllä olevien vinkkien avulla voit ostaa uimapuvun, joka täydentää ihosi sävyä.


Kun olet löytänyt täydellisen uimapuvun, olet valmis koristelemaan lookiasi suosikkiaurinkohatullasi, esittelemään kesäihoasi ja lepäämään veden äärellä hyvän rantalukemisen ja cocktailin parissa.


Jos haluat henkilökohtaisen perusteellisen värikonsultoinnin JaSielta, osta värianalyysisi täältä.


 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Saat joka viikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu väreistäsi


Tyylilady

Miten valitset oikean värisen uimapuvunPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.


KuvatAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page